Tortilă spaniolă simplă

Tortilla spaniolă simplă ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete de aperitiv. Pentru 74 de cenți per porție , această rețetă acoperă 11% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 202 calorii , 9 g de proteine și 9 g de grăsimi . Această rețetă servește 6. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 55 de minute . Un amestec de ceapă, pătrunjel plat, cartofi Yukon Gold și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Nu multor oameni le-a plăcut cu adevărat acest preparat european. Vă este adus de Foodnetwork. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten și lacto ovo vegetariană . În general, această rețetă câștigă un scor solid de 42% . Rețete similare includ Tortilla spaniolă , Cum să actualizați un BLT simplu la prânzul de vară preferat cu aceste 2 trucuri simple și Scoici cu cârnați spanioli .
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F.
Încinge uleiul de măsline într-o tigaie de 10 inci la foc mediu-mare timp de 1 minut. Reduceți focul la mediu și adăugați feliile de cartofi câte puțin, pentru a nu se lipi.
Adăugați ceapa și gătiți, amestecând din când în când, până când cartofii sunt fragezi și ceapa este aurie, dar nu maro, aproximativ 10 minute.
Pune o strecurătoare peste un vas în chiuvetă și transferă cartofii și ceapa la scurgere; rezerva uleiul.
Bateți ouăle, laptele, sarea și piperul împreună într-un castron mare.
Scurgeți excesul de ulei de pe amestecul de cartofi.
Adăugați cartofii și ceapa la amestecul de ouă și amestecați până când sunt complet amestecați. Pune vasul deoparte timp de aproximativ 15 minute pentru a lăsa cartofii să elibereze o parte din amidonul lor în ouă.
Încălzește 3 linguri de ulei de măsline rezervat într-o tigaie medie antiaderentă la foc mediu-mare timp de 1 minut.
Adăugați amestecul de ou-cartofi, rotind tigaia într-o mișcare circulară pentru a o distribui uniform. Coborâți focul la mediu-mic și agitați tigaia de câteva ori pentru a nu se lipi (prin scuturarea tigaii, vă asigurați că ouăle și cartofii se eliberează de pe fundul tigaii). Gatiti tortilla aproximativ 5 minute sau pana cand cartofii de pe fund incep sa devina maro auriu.
Puneți tigaia în cuptor și gătiți timp de 6 până la 8 minute, sau până aproape se fixează.
Scoateți din cuptor și puneți o farfurie mare deasupra tigaii și răsturnați tigaia. Tortila ar trebui să iasă imediat.
Adăugați o lingură de ulei de măsline rezervat în tigaie și glisați tortilla înapoi pentru a găti cealaltă parte până devine maro-aurie, aproximativ 5 minute.
Opriți focul și lăsați tigaia deoparte până când tortilla se răcește la temperatura camerei.
Transferați tortilla pe o farfurie presărată cu pătrunjel și serviți la temperatura camerei tăiată în triunghiuri sau pătrate.
*Notă bucătarului: cartofii Yukon trebuie tăiați cu o mandolină.