Tort Venețian cu înghețată

Dacă aveți aproximativ 6 ore și 40 de minute de petrecut în bucătărie, prăjitura cu înghețată venețiană ar putea fi o rețetă grozavă fără gluten de încercat. Această rețetă servește 8. Acest desert are 920 de calorii, 13 g de proteine și 55 g de grăsime per porție. Pentru 2,59 USD per porție, această rețetă acoperă 20% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. Un amestec de bomboane de ciocolată cu lapte, înghețată de vanilie, nuci pecan și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Este perfect pentru vara. Toate lucrurile luate în considerare, am decis că această rețetă merită un scor de 32%. Acest scor nu este atât de excelent. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Tort cu înghețată Oreo Brownie (Prăjitură cu înghețată Brownie), Funfetti Cake Batter Golden Oreo Ice Cream și Easy Chocolate Vanillan Ice Tort cu crema (cu sandviciuri cu inghetata).
Instrucțiuni
Tapetați o tavă de pâine metalică (9 1/4 x 5 x 2 3/4 inch) cu 2 straturi de folie de plastic, permițând ca 3 inci de plastic să atârne peste laturile tigaii. Folosind o spatulă de cauciuc, presați 1/4 din înghețata de cafea în tigaie.
Stropiți 1 lingură de topping de caramel peste înghețată.
Presărați 1 lingură de nuci pecan peste caramel.
Întindeți 1/4 din înghețata de vanilie peste nuci.
Stropiți 1 lingură de topping de caramel peste înghețată.
Presărați 1 lingură de nuci pecan peste caramel. Congelați timp de 20 de minute sau până când sunt ferme. Repetați straturile de înghețată de cafea, caramel, nuci pecan și înghețată de vanilie de încă 3 ori, congelând timp de 20 de minute între fiecare strat. Îndoiți deasupra prăjiturii pentru a acoperi. Congelați timp de 4 ore sau până când este solid înghețat.
Pentru a demulta, înfășurați prosoape fierbinți umede în jurul tavii pentru a desprinde prăjitura cu înghețată din tavă. Îndoiți plasticul de deasupra tortului cu înghețată. Răturnați o farfurie mare sau un platou de servire deasupra tortului cu înghețată. Ținând farfuria și tava împreună, răsturnați tortul pe farfurie.
Scoateți tava din tort; desprindeți folie de plastic. Se pune toppingul bătut într-o pungă de patiserie prevăzută cu vârf stea. Păstrați dungi sau linii canelate deasupra tortului. Congelați timp de 1 oră sau până când topul bătut este solid înghețat.
Lăsați prăjitura să stea la temperatura camerei timp de 10 minute înainte de servire. Între timp, tăiați în jumătate batoanele de biscuiți cu caramel și aranjați, cu partea tăiată în jos, în jurul perimetrului prăjiturii.
Presărați așchii de ciocolată peste tort.
Tăiați tortul în cruce în felii; transferați feliile de tort pe farfurii de servire.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Port, Moscato Dasti
Crem Sherry, Porto și Moscato d'Asti sunt alegerile mele de top pentru tort cu înghețată. O regulă comună de asociere a vinurilor este să vă asigurați că vinul este mai dulce decât mâncarea. Deserturile delicate se potrivesc bine cu Moscato d'Asti, deserturile cu nuci cu crema de sherry, iar deserturile cu caramel sau ciocolata se potrivesc bine cu porto. Un vin pe care l-ați putea încerca este Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut. Are 4,3 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 34 de dolari.
![Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut]()
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 este un omagiu adus nașterii Franciacorta în 1961 - anul în care Berlucchi a produs primul vin spumant din această metodă clasică. Acest sclipitor distractiv și plin de viață oferă fructe citrice și un finisaj crocant și curat.Amestec: 85% Chardonnay, 15% Pinot Nero*Eticheta pentru Franciacorta '61 Extra Brut este în proces de schimbare. Este posibil să primiți oricare dintre aceste două etichete prezentate mai sus. Etichete specifice nu pot fi solicitate.