Tort lipicios cu pere și ghimbir
Tortul lipicios cu pere și ghimbir ar putea fi doar lacto ovo vegetarian rețeta pe care ai căutat-o. Acest desert are 554 calorii, 7g de proteine, și 18g de grăsime pe porție. Pentru $1.93 pe portie, această rețetă acoperă 11% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. 249 de persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Dacă aveți la îndemână coniac, nuci pecan, zahăr muscovado și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 2 ore și 30 de minute. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Cu o lingură scor de 34%, acest fel de mâncare este destul de rău. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Budincă lipicioasă de pere de ghimbir, Tort lipicios cu nuci de ghimbir, și Tort lipicios cu lămâie de ghimbir.
Instrucțiuni
Puneți curmalele tocate într-o tigaie cu laptele, untul, conserva de ghimbir și muscovado întunecat.
Se încălzește ușor până când untul s-a topit și amestecul începe să baloneze în jurul marginilor tigaiei. Se amestecă bine și se lasă deoparte 1 oră să se răcească.
Încălziți cuptorul la 180C / 160C ventilator / gaz
Căptușiți baza unei forme de arc de 23 cm cu unt cu pergament de copt. Curățați și tocați perele în bucăți mari.
Se amestecă făina, pecanele tocate și bicarbul cu condimentele, apoi se amestecă în amestecul de curmale răcit cu ouăle.
Se toarnă în staniu și se împrăștie peste pere. Rupeți aproximativ pecanele rezervate și aruncați deasupra.
Coaceți timp de 40 de minute, apoi acoperiți partea superioară cu folie și reveniți la cuptor pentru încă 25-30 de minute până când o frigăruie introdusă în centru iese doar cu firimituri lipicioase tortul poate părea încă puțin umed în jurul perelor.
În timp ce tortul se coace, faceți siropul de coniac. Răsturnați zahărul muscovado ușor într-o tigaie cu 50 ml apă și dizolvați-l la foc mic până când este siropos. Se amestecă coniacul și se lasă deoparte. Când tortul este gata, lingurați peste jumătate din sirop, apoi lăsați tortul să se răcească înainte de a servi cu sirop suplimentar pe lateral.
Pentru a îngheța, răciți tortul în cositorul său, apoi înfășurați bine și congelați până la 3 luni. Dezghețați și încălziți într-un cuptor scăzut. Siropul poate fi congelat separat, încălzit, apoi stropit ca înainte.