Tort irlandez cu bombă mașină
Irish Car Bomb Cake necesită aproximativ 2 ore și 10 minute de la început până la sfârșit. Acest desert are 825 de calorii , 5 g de proteine și 37 g de grăsime per porție. Pentru 2,03 USD per porție , această rețetă acoperă 8% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Este o rețetă destul de ieftină pentru fanii mâncărurilor europene. Un amestec de lichior de smântână irlandeză, amestec de prăjitură cu vanilie, bere irlandeză stout și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. 425 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Este perfect pentru st. ziua patrick . Vă este adus de Allrecipes. Cu un scor de 24% , acest fel de mâncare este destul de rău. Încercați Irish Car Bomb Brownies , Irish Car Bomb Cupcakes și Irish Car Bomb Cupcakes pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F (175 de grade C). Ungeți și făinați 2 forme de tort de 9 inchi.
Puneți amestecul de tort într-un bol mare.
Se toarnă apa într-o măsură de 2 căni și se adaugă suficient whisky irlandez pentru a totala 1 1/3 cană de lichid (aproximativ 10 1/2 linguri). Rezervați whisky-ul rămas. Bateți amestecul de whisky și apă, uleiul vegetal și ouăle cu un mixer electric la viteză mică până când amestecul de prăjitură este umezit; măriți viteza la medie și bateți până când aluatul este omogen, aproximativ 2 minute.
Turnați aluatul în formele de tort pregătite.
Coacem in cuptorul preincalzit pana cand prajiturile devin maro auriu si o scobitoare introdusa in centrul unui tort iese curata, 25-30 de minute.
În timp ce prăjitura se coace, turnați restul de whisky irlandez (aproximativ 1 1/2 lingură) într-o cratiță și amestecați 1/4 cană de unt și 1/2 cană de zahăr. Aduceți amestecul la fierbere, amestecând continuu, până când zahărul s-a dizolvat; se fierbe pana se ingroasa usor, aproximativ 5 minute.
Când prăjiturile sunt gata de copt, dar încă fierbinți, faceți găuri peste tot (capătul unui betisoare funcționează bine pentru asta) și turnați siropul de whisky în găuri. Puneți prăjiturile la cuptor și coaceți încă 5 minute.
Scoateți prăjiturile din cuptor, lăsați să se răcească în tavi timp de 15 minute, apoi scoateți din tavă pentru a termina de răcit pe grătare.
Pentru a face sos de caramel, amestecați berea stout irlandeză cu 1/2 cană de zahăr într-o cratiță la foc mic. Fierbeți amestecul până se îngroașă, aproximativ 40 de minute, amestecând din când în când și lăsați să se răcească.
Pentru a face glazura, bate 1 cana de unt inmuiat intr-un castron cu un mixer electric la viteza medie pana se omogenizeaza, apoi se bate treptat zaharul de cofetari, aproximativ 1/2 cana odata. Se bate cu sare, apoi se adaugă lichiorul de smântână irlandez, batând până când glazura devine lejeră și pufoasă.
Pentru a asambla tortul, puneți un strat pe un vas de servire a prăjiturii; turnați caramelul irlandez stout peste primul strat, lăsând caramelul să picure pe părțile laterale ale stratului.
Așezați al 2-lea strat de tort deasupra și acoperiți cu cremă de unt, răsturnând glazura în valuri decorative. Nu înghețați părțile laterale ale tortului.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Vin De Porto, Moscato Dasti
Cremă de Sherry, vin de porto și Moscato d'Asti sunt alegerile mele de top pentru desert. O regulă comună de asociere a vinurilor este să vă asigurați că vinul este mai dulce decât mâncarea. Deserturile delicate se potrivesc bine cu Moscato d'Asti, deserturile cu nuci cu crema de sherry, iar deserturile cu caramel sau ciocolata se potrivesc bine cu porto. Ai putea încerca NV Solera Cream Sherry. Recenzorilor le place destul de mult, cu un rating de 4,5 din 5 stele și un preț de aproximativ 17 dolari pe sticlă.
![NV Solera Cremă Sherry]()
NV Solera Cremă Sherry
Solera Crem Sherry are o nuanță de chihlimbar strălucitor și o nuanță profundă de cupru. Cu arome de butterscotch și nuci pecan, aromele de nuci sărate dulci și condimente maro poartă un accent complex de caramel. O intrare dulce duce la un gust rotunjit, luxuriant, moderat corpolent, cu un final lung și aromat.