Tort De Marmură Cu Ciocolată-Dovleac
Tortul de marmură cu dovleac de ciocolată este un vegetarian rețetă cu 16 porții. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 6g de proteine, 20g de grăsime, și un total de 424 calorii. Pentru 65 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 11% necesarul zilnic de vitamine și minerale. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de cuișoare măcinate, scorțișoară măcinată, sare și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Cu o lingură scor de 27%, acest fel de mâncare nu este atât de extraordinar. Încercați Tort De Marmură Cu Dovleac De Ciocolată, Tort De Pâine Cu Dovleac Din Marmură De Ciocolată #ChocolateParty, și Tort de marmură de ciocolată-dovleac cu glazură de brânză cremă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-un castron mare, cu un mixer la viteză medie, bateți untul și zahărul până se omogenizează bine.
Adăugați ouă, pe rând, bătând bine după fiecare adăugare. Bate în vanilie. Răsturnați jumătate din amestec într-un alt castron.
Pentru a face aluat de dovleac: bateți dovleacul în jumătate din amestecul de unt până se omogenizează bine. Într-un alt castron, amestecați împreună 1 3/4 căni de făină, 1 linguriță praf de copt, 1/2 linguriță sare, scorțișoară, nucșoară și cuișoare.
Adăugați amestecul de făină în amestecul de dovleac și bateți la viteză mică sau pliați cu o spatulă flexibilă doar până la amestecare.
Pentru a face aluat de ciocolată: într-un alt castron, amestecați 1 cană de făină rămasă, 1 linguriță praf de copt, 1/2 linguriță sare și cacao.
Adăugați amestecul de făină alternativ cu Zara în cealaltă jumătate a amestecului de unt (începând și terminând cu amestecul de făină), bătând după fiecare adăugare doar până la amestecare.
Puneți jumătate din aluatul de dovleac într-o tigaie bundt-cake cu unt și făină de 12 căni. Aruncați jumătate din aluatul de ciocolată cu linguri peste (dar nu acoperind în întregime) aluatul de dovleac. Repetați pentru a lingura rămase de dovleac și ciocolată batters în tigaie. Rulați ușor lama unui cuțit de unt în jurul centrului tigaiei de mai multe ori, apoi trageți cuțitul pe lățimea tigaiei în 10 până la 12 locuri pentru a învârti bătăile.
Coaceți într-un cuptor cu convecție 350 obișnuit sau 325 până când o frigăruie de lemn introdusă în centrul tortului iese cu câteva firimituri umede atașate, 55 până la 60 de minute.
Lăsați tortul să se răcească 10 minute în tigaie, apoi răsturnați pe un raft, ridicați tigaia și răciți complet tortul.
Se toarnă glazură caldă de ciocolată peste vârful tortului, lăsându-l să picure pe părți.
Presărați glazura cu arahide, dacă doriți.
Lăsați să stea până când glazura este setată, aproximativ 2 ore sau răciți aproximativ 30 de minute.
Glazură de ciocolată: într-un castron rezistent la căldură sau în partea superioară a unui cazan dublu, combinați 4 uncii de ciocolată semidulce tocată, 1/2 cană de frișcă, 1 lingură de unt și 1 linguriță de sirop de porumb. Aduceți un centimetru sau doi de apă la fiert într-o tigaie pe care vasul o poate cuibări în sau în fundul cazanului dublu, apoi scoateți-l de pe foc.
Puneți amestecul de ciocolată peste apă și lăsați să stea, amestecând ocazional, până se topește și se omogenizează, aproximativ 10 minute.