Tort cu fructe de Crăciun
Tortul cu fructe de Crăciun este un desert care servește 4. Vă uitați la silueta? Această rețetă lacto ovo vegetariană are 584 de calorii , 5 g de proteine și 29 g de grăsime per porție. Pentru 1,93 USD per porție , această rețetă acoperă 11% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră . Această rețetă de la Allrecipes necesită merișoare, coacăze, unt și citron confiat. Această rețetă este pe placul a 27 de bucătari și bucătari. Este perfect pentru Crăciun . În general, această rețetă câștigă un scor nu atât de remarcabil cu lingură de 32% . Rețete similare sunt Prajitura cu fructe de Crăciun , Prajitura bogată cu fructe de Crăciun și Prajitura cu fructe uscate de Crăciun .
Instrucțiuni
Înmuiați cireșe, mango, merișoare, coacăze și citron în 1/4 cană de rom timp de cel puțin 24 de ore. Acoperiți bine și păstrați la temperatura camerei.
Preîncălziți cuptorul la 325 grade F (165 grade C). Ungeți cu unt o tavă rotundă de 6 x 3 inci și tapetați cu hârtie de pergament.
Într-un castron mare, cremă împreună untul și zahărul brun până devine pufos. Se bate oul.
Se amestecă împreună făina, bicarbonatul de sodiu, sarea și scorțișoara; se amestecă în untul și zahărul în trei reprize, alternând cu melasă și lapte. Se amestecă fructele înmuiate și nucile mărunțite. Răzuiți aluatul în tava pregătită.
Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 40 până la 45 de minute. Se răcește în tigaie timp de 10 minute, apoi se stropește cu 2 linguri de rom.
Tăiați o bucată de hârtie de pergament și o bucată de pânză, fiecare suficient de mare pentru a înfășura tortul. Umeziți o cârpă de brânză cu 1 lingură de rom. Așezați o cârpă de brânză deasupra hârtiei de pergament și desfaceți prăjitura pe ea.
Stropiți blatul și părțile laterale ale tortului cu restul de rom. Înfășurați cârpa de brânză aproape de suprafața prăjiturii, apoi înfășurați cu hârtie.
Se pune într-o tavă ermetică și se îmbătrânește pentru cel puțin 10 săptămâni. Dacă păstrați mai mult timp, stropiți cu rom suplimentar la fiecare 10 săptămâni de depozitare.
Vin recomandat: Port
Prajitura cu fructe poate fi asociata cu Port. O regulă comună de asociere a vinurilor este să vă asigurați că vinul este mai dulce decât mâncarea. Deserturile delicate se potrivesc bine cu Moscato d'Asti, deserturile cu nuci cu crema de sherry, iar deserturile cu caramel sau ciocolata se potrivesc bine cu porto. Ai putea încerca NV Mission Mountain Winery Cocoa Vin Port. Recenzorilor le place destul de mult cu o evaluare de 5 din 5 stele și un preț de aproximativ 19 de dolari pe sticlă.
![NV Mission Mountain Winery Cocoa Vin Port]()
NV Mission Mountain Winery Cocoa Vin Port
Un aperitiv uimitor după cină. Aroma bogata de ciocolata cu aroma de cirese acoperite de ciocolata. De asemenea, grozav deasupra înghețatei de vanilie.