Ton cu sos ponzu de citrice
Ton cu sos ponzu de citrice este o rețetă fără gluten, fără lactate și pescatarian, cu 4 porții. Acest fel principal are 294 de calorii, 40 g de proteine și 12 g de grăsime per porție. Pentru 6,02 USD per porție, această rețetă acoperă 31% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Dacă aveți la îndemână sos de soia, suc de lămâie, ulei de canolan și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 20 de minute. Vă este adus de Taste of Home. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor slinguritic de 77%, ceea ce este bun. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Tilapia cu cinci condimente cu sos ponzu de citrice, ton prăjit cu sos de citrice și ton Rob's Point Loma Ponzu.
Instrucțiuni
Combinați pudra cu cinci condimente, sarea și cayenne; se presara peste fripturi de ton. Într-o tigaie mare, gătiți tonul în ulei la foc mediu timp de 2-3 minute pe fiecare parte pentru mediu-rar sau până când devine ușor roz în centru; îndepărtați și păstrați la cald.
Combinați sucul de portocale, ceapa, sucul de lămâie, sosul de soia, oțetul, zahărul brun și ghimbirul; se toarnă în tigaie. Gatiti 1-2 minute sau pana se ingroasa usor.
Vin recomandat: Pinot Noir, Merlot, Vin Roz
Tonul funcționează foarte bine cu Pinot Noir, Merlot și Vinul rosé. Deși peștele este adesea asociat cu vin alb, peștele „mai cu carne” precum tonul poate merge absolut cu vin roșu. Un Rosé se va combina frumos, mai ales dacă tonul tău este preparat cu ingrediente mai potrivite pentru un vin alb. Un vin pe care l-ați putea încerca este Raptor Ridge Shea Vineyard Pinot Noir. Are 4,4 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 46 de dolari.
![Raptor Ridge Shea Vineyard Pinot Noir]()
Raptor Ridge Shea Vineyard Pinot Noir
Un vin musculos, cu o latură moale, acest vintage de Shea se prezintă cu arome de cireșe negre, prune închise, sarsaparila, o notă de mandarină și o carne ispititoare. Mătăsosul din față duce la o gură de cireșe, merișor și condimente. Acizii ridicati și taninurile robuste oferă o stare de îmbătrânire și un adaos captivant pentru pivnița dumneavoastră. Se asortează cu: piept de rață afumat cu ceai cu reducere de cireșe soia și ghimbir marinat cu trei vârfuri șuncă friptă la cuptor cu glazură de afine.