Tofu prăjit cu sos asiatic de Caramel

Tofu prăjit cu sos asiatic de Caramel
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați tofu Panfried cu sos asiatic de Caramel. Această rețetă fără gluten și vegană servește 4 și costă $1.57 pe portie. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 10g de proteine, 8g de grăsime, și un total de 244 calorii. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Un amestec de frunze de mentă, zahăr, ulei vegetal și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 50 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 38%. Acest scor nu este atât de mare. Încercați Tofu Panfried cu sos chinezesc de fasole neagră, Tofu prăjit cu sos de prune asiatice sau sos de arahide thailandeze, și Salată asiatică de Tofu se înfășoară cu sos de arahide pentru rețete similare.

Instrucțiuni

1
Înjumătățiți tofu transversal, apoi tăiați longitudinal în sferturi pentru a forma 8 felii. Puneți felii de tofu între mai multe straturi de prosoape de hârtie pentru a se scurge, înlocuind prosoapele după cum este necesar, până când sunt gata de utilizare.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sos De Soia 1 Lingura De Seminte De SusanSos De Soia 1 Lingura De Seminte De Susan
Echipamente pe care le vei folosi
Prosoape De HârtieProsoape De Hârtie
2
Tăiați mărunt suficientă șalotă pentru a măsura 1/2 cană și rezervați.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă EșalotăCeapă Eșalotă
3
Tăiați șalotele rămase în cruce în felii groase de 1/8 inch și separați-le în inele.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă EșalotăCeapă Eșalotă
4
Încălziți uleiul într-o tigaie grea de 10 inci (de preferință fontă) la foc moderat până când este fierbinte, dar nu fumează, apoi prăjiți șalotele feliate în 2 loturi, amestecând ocazional, până se rumenesc, 1 1/2 până la 3 minute pe lot (urmăriți cu atenție, deoarece șalotele pot arde ușor). Transferați rapid șalotele ca prăjite cu o lingură cu fante pe prosoape de hârtie pentru a se scurge.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă EșalotăCeapă Eșalotă
Ulei De GătitUlei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Lingura Cu FanteLingura Cu Fante
Prosoape De HârtieProsoape De Hârtie
TigaieTigaie
5
Se toarnă tot uleiul, cu excepția a 1 lingură, din tigaie și se rezervă tigaia.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De GătitUlei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
TigaieTigaie
1
Gătiți zahărul într - o cratiță grea uscată de 1 până la 1 1/2 litru la foc moderat, netulburată, până când se topește în jurul marginilor și începe să devină aurie, apoi continuați să gătiți, amestecând, până când tot zahărul este topit și transformă un caramel auriu.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1/3 Cană Suc Proaspăt De Lămâie Cheie1/3 Cană Suc Proaspăt De Lămâie Cheie
ZahărZahăr
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu SosTigaie Cu Sos
2
Adăugați eșalotă tocată rezervată (aveți grijă; caramelul se va bule și se va aburi energic) și gătiți, amestecând, până când șalotele se micșorează și sunt foarte parfumate, aproximativ 45 de secunde.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă EșalotăCeapă Eșalotă
1/3 Cană Suc Proaspăt De Lămâie Cheie1/3 Cană Suc Proaspăt De Lămâie Cheie
3
Adăugați usturoiul și ghimbirul și gătiți, amestecând, 30 de secunde. Se amestecă sosul de soia, oțetul și 1 1/3 căni de apă și se fierbe, amestecând, până când se dizolvă orice caramel întărit, aproximativ 1 minut.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sos De SoiaSos De Soia
1/3 Cană Suc Proaspăt De Lămâie Cheie1/3 Cană Suc Proaspăt De Lămâie Cheie
OțetOțet
UsturoiUsturoi
GhimbirGhimbir
ApăApă
4
Se amestecă împreună amidonul de porumb și restul de 2 linguri de apă până se omogenizează, apoi se amestecă în sos și se fierbe, amestecând ocazional, 2 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Amidon De PorumbAmidon De Porumb
SosSos
ApăApă
5
Se ia de pe foc și se menține cald, acoperit.
1
Încălziți uleiul rămas în tigaie la foc mare până când este fierbinte, dar nu fumează. Între timp, ștergeți orice exces de umiditate rămas pe tofu cu prosoape de hârtie, apoi adăugați la uleiul fierbinte în tigaie în 1 strat. Se prăjește tofu, întorcându-se o dată, până devine auriu și crocant, 7 până la 10 minute în total.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sos De Soia 1 Lingura De Seminte De SusanSos De Soia 1 Lingura De Seminte De Susan
Ulei De GătitUlei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Prosoape De HârtieProsoape De Hârtie
TigaieTigaie
2
Transferați pe prosoape de hârtie curate pentru a se scurge scurt.
Echipamente pe care le vei folosi
Prosoape De HârtieProsoape De Hârtie
3
Reîncălziți sosul, apoi serviți tofu acoperit cu sos, busuioc, mentă și șalotă prăjită.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă EșalotăCeapă Eșalotă
BusuiocBusuioc
SosSos
MentăMentă
Sos De Soia 1 Lingura De Seminte De SusanSos De Soia 1 Lingura De Seminte De Susan
1
* Sosul poate fi făcut cu 1 zi înainte și răcit, neacoperit, până se răcește complet, apoi acoperit. Reîncălziți sosul la foc moderat, subțiându-l cu apă suplimentară, dacă este necesar.* Șalotele pot fi prăjite cu 1 zi înainte și răcite complet, neacoperite, apoi păstrate la temperatura camerei într-un recipient etanș căptușit cu prosoape de hârtie.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă EșalotăCeapă Eșalotă
SosSos
ApăApă
Echipamente pe care le vei folosi
Prosoape De HârtieProsoape De Hârtie

Vin recomandat: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer și Riesling sunt alegerile mele de top pentru Asia. Cel mai bun vin pentru mâncarea asiatică depinde de bucătărie și fel de mâncare - desigur - dar aceste albe acide se împerechează cu o serie de mese tradiționale, picante sau nu. Eseul Chenin Blanc Blend cu un rating de 4,7 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 12 dolari pe sticlă.
Eseu Chenin Blanc Blend
Eseu Chenin Blanc Blend
Vechea viță de vie Chenin blanc a fost folosită ca ancoră a acestui vin și îi conferă fructuozitatea intensă și aciditatea răcoritoare. Viognierul adaugă note florale și picante și o bogăție moale și atrăgătoare Palatului. Perfect cu fructe de mare la grătar și pui.
DificultateGreu
Gata În50 m.
Porții4
Scor De Sănătate5
Bucătăriiasiatic
Tipuri De Feluri De MâncareGarnitură
Revista