Tofu prăjit cu sos asiatic de Caramel
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați tofu Panfried cu sos asiatic de Caramel. Această rețetă fără gluten și vegană servește 4 și costă $1.57 pe portie. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 10g de proteine, 8g de grăsime, și un total de 244 calorii. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Un amestec de frunze de mentă, zahăr, ulei vegetal și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 50 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 38%. Acest scor nu este atât de mare. Încercați Tofu Panfried cu sos chinezesc de fasole neagră, Tofu prăjit cu sos de prune asiatice sau sos de arahide thailandeze, și Salată asiatică de Tofu se înfășoară cu sos de arahide pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Înjumătățiți tofu transversal, apoi tăiați longitudinal în sferturi pentru a forma 8 felii. Puneți felii de tofu între mai multe straturi de prosoape de hârtie pentru a se scurge, înlocuind prosoapele după cum este necesar, până când sunt gata de utilizare.
Tăiați mărunt suficientă șalotă pentru a măsura 1/2 cană și rezervați.
Tăiați șalotele rămase în cruce în felii groase de 1/8 inch și separați-le în inele.
Încălziți uleiul într-o tigaie grea de 10 inci (de preferință fontă) la foc moderat până când este fierbinte, dar nu fumează, apoi prăjiți șalotele feliate în 2 loturi, amestecând ocazional, până se rumenesc, 1 1/2 până la 3 minute pe lot (urmăriți cu atenție, deoarece șalotele pot arde ușor). Transferați rapid șalotele ca prăjite cu o lingură cu fante pe prosoape de hârtie pentru a se scurge.
Se toarnă tot uleiul, cu excepția a 1 lingură, din tigaie și se rezervă tigaia.
Gătiți zahărul într - o cratiță grea uscată de 1 până la 1 1/2 litru la foc moderat, netulburată, până când se topește în jurul marginilor și începe să devină aurie, apoi continuați să gătiți, amestecând, până când tot zahărul este topit și transformă un caramel auriu.
Adăugați eșalotă tocată rezervată (aveți grijă; caramelul se va bule și se va aburi energic) și gătiți, amestecând, până când șalotele se micșorează și sunt foarte parfumate, aproximativ 45 de secunde.
Adăugați usturoiul și ghimbirul și gătiți, amestecând, 30 de secunde. Se amestecă sosul de soia, oțetul și 1 1/3 căni de apă și se fierbe, amestecând, până când se dizolvă orice caramel întărit, aproximativ 1 minut.
Se amestecă împreună amidonul de porumb și restul de 2 linguri de apă până se omogenizează, apoi se amestecă în sos și se fierbe, amestecând ocazional, 2 minute.
Se ia de pe foc și se menține cald, acoperit.
Încălziți uleiul rămas în tigaie la foc mare până când este fierbinte, dar nu fumează. Între timp, ștergeți orice exces de umiditate rămas pe tofu cu prosoape de hârtie, apoi adăugați la uleiul fierbinte în tigaie în 1 strat. Se prăjește tofu, întorcându-se o dată, până devine auriu și crocant, 7 până la 10 minute în total.
Transferați pe prosoape de hârtie curate pentru a se scurge scurt.
Reîncălziți sosul, apoi serviți tofu acoperit cu sos, busuioc, mentă și șalotă prăjită.
* Sosul poate fi făcut cu 1 zi înainte și răcit, neacoperit, până se răcește complet, apoi acoperit. Reîncălziți sosul la foc moderat, subțiându-l cu apă suplimentară, dacă este necesar.* Șalotele pot fi prăjite cu 1 zi înainte și răcite complet, neacoperite, apoi păstrate la temperatura camerei într-un recipient etanș căptușit cu prosoape de hârtie.