Tocană de vânător polonez
Tocanita vânătorului polonez este o fără gluten și fără lactate rețetă cu 10 porții. Acest fel principal are 599 calorii, 33g de proteine, și 37g de grăsime pe porție. Pentru $3.57 pe portie, această rețetă acoperă 35% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Iarna. 1300 de oameni au considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. Un amestec de porcini, ulei vegetal, varză murată și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 3 ore și 40 de minute. Vă este adus prin simple rețete. Cu o lingură scor de 0%, acest fel de mâncare este improvabil. Bigos (tocană de vânător polonez), Bigos polonez / tocană de vânător, și Dintr-o casă de țară poloneză Bucătărie 's Hunter' s Stew (Bigos) sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Se toarnă apă fierbinte de la robinet peste ciupercile uscate și se scufundă timp de 20-40 de minute, sau până se înmoaie. Măcinați sau zdrobiți boabele de ienupăr și boabele de piper negru aproximativ; nu vrei o pulbere.
Tăiați umărul de porc în bucăți mari, de aproximativ 2 inci.
Tăiați cârnații în bucăți de dimensiuni similare.
Scurgeți varza murată și dați deoparte. Curățați orice murdărie din ciuperci și tăiați-le în bucăți mari; lăsați-le pe cele mici întregi.
Încălziți grăsimea de slănină sau uleiul vegetal într-o oală mare cu capac timp de un minut sau două. Lucrând în loturi, dacă este necesar, rumeniți umărul de porc la foc mediu-mare. Nu aglomerați tigaia. Pune deoparte carnea rumenită.
Pune ceapa si varza proaspata in oala si sauteaza timp de cateva minute, amestecand des, pana cand varza este moale.
Presară puțină sare peste ele. Legumele vor degaja multă apă și, atunci când o vor face, folosiți o lingură de lemn pentru a răzui orice bucăți rumenite de pe fundul oalei. Dacă faceți versiunea pe bază de roșii, adăugați pasta de roșii aici. Odată ce oala este curată și varza și ceapa moi, scoateți-o din oală și puneți-o deoparte cu umărul de porc.
Adăugați ciupercile și gătiți-le fără ulei suplimentar, amestecând des, până când își eliberează apa. Odată ce o fac, presărați puțină sare pe ciuperci. Când apa a dispărut aproape, adăugați înapoi umărul de porc, amestecul de varză și ceapă și apoi orice altceva, cu excepția prunelor.
Adăugați berea, dacă utilizați, sau sosul de roșii dacă faceți versiunea pe bază de roșii. Se amestecă bine pentru a se combina.
Nu ar trebui să aveți suficient lichid pentru a scufunda totul. Asta e bine: Bigos este o tocană "uscată" și, în plus, ingredientele vor degaja mai mult lichid pe măsură ce gătesc. Aduceți totul la foc mic, acoperiți oala și gătiți ușor cel puțin 2 ore.
Bigos este mai bun cu cât gătește mai mult, dar îl puteți mânca odată ce jaretul de șuncă se destramă. Verificați la 2 ore și apoi la fiecare 30 de minute după aceea. Când jaretul este fraged, pescuiți-l și scoateți carnea și grăsimea din oase aruncați oasele și grăsimea, apoi tocați carnea aproximativ și reveniți la oală.
Adăugați prunele și gătiți până când sunt fragede, încă cel puțin 30 de minute.
Bigos este cel mai bine servit simplu, cu pâine de secară și o bere. Dacă doriți puțină lovitură, adăugați muștarul sau hreanul chiar înainte de a-l mânca. Bigos se îmbunătățește și odată cu vârsta, motiv pentru care această rețetă face atât de mult: resturile tale vor fi chiar mai bune decât a fost tocanita în prima zi.