Tiramisu Cu Alune De Lămâie
Tiramisu cu alune de lămâie necesită aproximativ 6 ore și 30 de minute de la început până la sfârșit. Această rețetă servește 8 și costă 1,98 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 14g de proteine, 57G de grăsime, și un total de 843 calorii. Această rețetă este tipică bucătăriei mediteraneene. 121 persoană au făcut această rețetă și ar face din nou. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. Dacă aveți la îndemână suc de lămâie, zahăr, alune ușor și jupuite și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Cu o lingură scor de 54%, acest fel de mâncare este solid. Încercați Tiramisu Cu Alune De Lămâie, Negrese Tiramisu cu alune de la Barista prima Coffeehouse 4, și Tiramis Cu Lamaie8 pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-o cratiță mică, combinați sucul de lămâie, apa și zahărul la foc mediu. Se aduce la fierbere, se reduce focul și se fierbe timp de 2 minute, amestecând ocazional, până când zahărul s-a dizolvat. Scoateți tigaia de pe foc și lăsați siropul să se răcească.;
Bateți smântâna într-un castron mare până se îngroașă.
Adăugați scorțișoara și 2 linguri de zahăr și continuați să bateți până când crema deține vârfuri moi. Într-un alt castron, cremă împreună zahărul rămas și brânza mascarpone timp de 30 de secunde.
Se amestecă 1/4 din cremă în mascarpone. Folosind o spatulă de cauciuc, pliați frisca rămasă. Pune deoparte.
Așezați lichiorul de alune într-un castron mic de mică adâncime. Înmuiați 16 dintre fursecurile ladyfinger în lichiorul de alune și tapetați fundul unui vas de servire de 13 x 9 x 2 inci sau alt fel de mâncare decorativ. Puneți orice lichior de alune rămas peste fursecurile înmuiate.
Întindeți 1/3 din amestecul de mascarpone peste fursecuri. Se acoperă cu 1/3 din alune.
Așezați siropul de lămâie într-un castron mic de mică adâncime. Înmuiați 16 dintre fursecurile ladyfinger în sirop și așezați deasupra alunelor.
Întindeți 1/3 din amestecul de mascarpone peste fursecuri. Se acoperă cu 1/3 alune. Înmuiați prăjiturile rămase în siropul rămas și așezați deasupra. Puneți orice sirop rămas peste fursecurile înmuiate.
Se întinde cu mascarpone rămas și se acoperă cu alune rămase și coajă de lămâie.
Acoperiți și refrigerați cel puțin 6 ore sau de preferință peste noapte.
Scoateți tiramisu din frigider timp de 1 oră înainte de servire.
Vin recomandat: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Italiana funcționează foarte bine cu Chianti, Trebbiano și Verdicchio. Italienii știu mâncare și știu vin. Trebbiano și Verdicchio sunt vinuri albe italiene care se potrivesc bine cu pește și carne albă, în timp ce Chianti este un roșu Italian excelent pentru mâncăruri mai grele și mai îndrăznețe. Ai putea încerca Antinori Badian un Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenților le place destul de mult cu un rating de 4,6 din 5 stele și un preț de aproximativ 60 de dolari pe sticlă.
![Antinori Badia a Passignano Chianti Classico Gran Selezione]()
Antinori Badia a Passignano Chianti Classico Gran Selezione
De culoare roșu rubiniu intens, vinul prezintă arome atât de fructe, cât și senzațiile tipice de stejar, care fuzionează armonios și oferă, de asemenea, note balsamice și grafit pe nas. Gustul este bogat, cu taninuri suple și echilibrate, împreună cu prospețimea vibrantă tipică Sangiovese. Finisajul și postgustul sunt de persistență notabilă și repetă notele de fructe de pădure simțite mai întâi pe nas.