Tartă cu prune și marțipan tatin
Dacă aveți despre 1 oră și 25 de minute pentru a petrece în bucătărie, tatinul cu prune și marțipan ar putea fi un excelent lacto ovo vegetarian rețetă pentru a încerca. Acest desert are 684 calorii, 10g de proteine, și 43G de grăsime pe porție. Această rețetă servește 6 și costă 2,34 USD pe porție. Un amestec de unt, smântână turnată, prune și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. 147 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Cu o lingură scor de 51%, acest fel de mâncare este solid. Rețete similare includ Tatin De Tartă Cu Prune Cu Sorbet De Prune Fiert, Tarta de prune cu marzipan Crumble, și Tarta cu prune cu martipan prajit / Simone 's KitchenSimone' s Kitchen.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 200C/gaz 6 / ventilator 180C. topiți untul într-o cutie de tartă de 28cm la foc mediu pe plită. Sfat în zahăr și 1 lingură de apă și gătiți câteva minute, amestecând tot timpul până se rumenesc ușor. În cazul în care se pare ușor sfărâmicios în acest stadiu dont fi puse în afara, se va dreapta în cuptor.
Se ia de pe foc și se pun prunele, tăiate cu fața în sus.
Tăiați marțipanul în câte bucăți există jumătăți de prune și puneți o bucată de marțipan în gaura din fiecare prună lăsată de piatră.
Presărați o grămadă mică de migdale măcinate peste fiecare jumătate de prune.
Întindeți patiseria și tăiați la 3cm mai mare decât cositorul pe tot parcursul. Ridicați patiseria pe tablă și puneți-o între prune și interiorul cutiei. (Puteți răci tarta gata de coacere până la 24 de ore.)
Coaceți timp de 30-35 de minute, până când patiseria este înviată, crocantă și aurie. Se răcește timp de 10 minute în staniu, apoi se pune o placă plată mare cu o jantă peste staniu. Ținându-l peste chiuvetă în caz de picături, răsturnați cu grijă tarta pe farfurie. Unele sucuri din prune sunt susceptibile de a scăpa, motiv pentru care aveți nevoie de o jantă pe farfurie, dar delicioasă, mai ales atunci când este amestecată cu cremă de turnare.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti și Port sunt alegerile mele de top pentru Tarte Tatin. O regulă obișnuită de asociere a vinului este să vă asigurați că vinul dvs. este mai dulce decât mâncarea. Deserturile Delicate se potrivesc bine cu Moscato d ' Asti, deserturile cu nuci cu sherry cremă, iar deserturile cu caramel sau ciocolată se potrivesc bine cu portul. NV Johnson Estate Cream Sherry cu un rating de 5 stele din 5 pare un meci bun. Costă aproximativ 19 dolari pe sticlă.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Foarte aromat cu note de alune, vanilie și o notă de stejar urmată de stafide dulci și o notă de drojdie. Finisaj curat de durată. Bine acum, dar îi va răsplăti pe cei care îi permit să îmbătrânească"". O băutură pre-prandială preferată. Luați în considerare cu nuci înainte de cină ca aperitiv sau după cină cu desert, în special bomboane de ciocolată și deserturi pe bază de fructe. De asemenea, minunat în după-amiezile reci, servit cu biscotti pentru a se înmuia în ""stil Italian"". "