Tartă Cu Lămâie-Fistic
Tarta cu lămâie-fistic ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Pentru $1.14 pe portie, această rețetă acoperă 13% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 10g de proteine, 41G de grăsime, și un total de 649 calorii. Această rețetă servește 6. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Un amestec de făină universală, gălbenuș de ou, ouă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 30%. Acest scor nu este atât de super. Rețete similare includ Tartă Cu Lămâie-Fistic, Tarta Cu Caise, Fistic Și Lămâie, și Tarta cu tei-fistic.
Instrucțiuni
Combinați făina și sarea în procesor.
Adăugați unt; tăiați, folosind rotații pornite/oprite, până când amestecul seamănă cu făina grosieră.
Adăugați gălbenușul de ou și 3 linguri de apă cu gheață. Procesați până se formează aglomerări umede, adăugând mai multă apă cu lingurițe dacă aluatul este uscat. Aduna în minge; aplatiza în disc. Înfășurați în plastic; se răcește 30 de minute. (Se poate face cu 1 zi înainte. Păstrați la rece.)
Preîncălziți cuptorul la 375 F.
Întindeți aluatul pe o suprafață ușor făinată până la o rundă de 12 inci.
Transferați aluatul într-o tigaie cu diametrul de 9 inci, cu fundul detașabil. Îndoiți în consolă și apăsați, formând jantă înaltă. Pierce peste tot cu furculiță. Acoperiți și înghețați 20 de minute.
Coaceți crusta până la auriu adânc, aproximativ 40 de minute.
Topiți untul într-o cratiță medie grea la foc mediu.
Bateți în 1 cană de zahăr și următoarele 5 ingrediente. Gatiti pana se ingroasa amestecul, batand constant, aproximativ 10 minute. Reduceți căldura la minim și bateți cu 2 minute mai mult.
Se toarnă umplutura fierbinte în crustă. Se răcește descoperit până când umplerea este setată, aproximativ 2 ore.
Tapetați foaia mică de copt cu folie. Se amestecă 2 linguri de zahăr și 4 lingurițe de apă într-o cratiță mică grea la foc mic până se dizolvă zahărul. Creșteți căldura; se fierbe fără a se amesteca până devine auriu pal, aproximativ 6 minute.
Adăugați fistic și amestecați pentru a acoperi.
Răspândiți fisticul într-un singur strat pe foaia pregătită. Se răcește complet. Tăiați gros fisticul. (Tarta și fisticul pot fi făcute cu 1 zi înainte. Acoperiți tarta; păstrați la rece. Păstrați fisticul etanș la temperatura camerei.
Lăsați tarta să stea la temperatura camerei cu 20 de minute înainte de servire.
Presărați fisticul în marginea de 2 inci în jurul marginii tartei.