Tarte Tatin
Tarte Tatin este un vegetarian desert. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 6g de proteine, 24g de grăsime, și un total de 609 calorii. Pentru $1.37 pe portie, această rețetă acoperă 11% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 4 ar spune că a lovit locul. Dacă aveți mere, unt, zahăr și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 1 oră și 31 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 32%. Acest scor nu este atât de uimitor. Încercați Tarte Tatin cu aroma de ceai (Tarte Tatin au TH Inktiv), Tarte Tatin, și Tarte Tatin pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F.
Pentru a face patiseria, lăsați untul să se înmoaie la temperatura camerei și puneți-l într-un mixer la viteză mică. Pulsați timp de 2 secunde înainte de a adăuga oul urmat de apă.
Se amestecă câteva secunde și apoi se adaugă sarea și făina, păstrând 2 linguri deoparte pentru a adăuga mai târziu în cazul în care aluatul este prea lipicios. Lucrați rapid, deoarece glutenul din făină face ca aluatul să devină elastic.
Opriți mixerul înainte ca aluatul să se transforme într-o bilă. Aplatizați patiseria și formați un cerc de aproximativ 6 centimetri lățime.
Așezați patiseria pe o farfurie, înfășurați-o în folie de plastic și lăsați-o la frigider timp de 1 oră minim până la 24 de ore. Acest lucru permite glutenului să se relaxeze și atunci când întindeți patiseria, acesta rămâne plat.
Tăiați untul în bucăți mici și împrăștiați pe un vas de copt de 10 inci. Agitați zahărul peste el și adăugați 2 linguri de apă pentru a nu-l cristaliza. Caramelizați zahărul așezând vasul la foc mediu. Între timp, curățați merele, tăiați-le în 2 și îndepărtați miezul.
Tăiați-le în 4 bucăți mari. Odată ce untul și zahărul s-au caramelizat, scoateți tigaia de pe foc.
Așezați bucățile de măr vertical deasupra caramelului în forma de copt, având grijă să umpleți golurile cu mai multe bucăți, astfel încât să se lipească într-o masă solidă.
Presărați 2 linguri de zahăr peste mere.
Puneți vasul înapoi pe un difuzor de căldură timp de 15 minute la foc mediu până când caramelul începe să clocotească prin mere.
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F.
Rotiți patiseria și așezați-o peste mere, plind-o la margini. Faceți 3 sau 4 găuri cu un cuțit și 1 la mijloc pentru a lăsa aburul la coacere.
Coaceți timp de 20 de minute și apoi lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute. Este important să faceți acest lucru, altfel merele se vor destrăma atunci când îl întoarceți. Luați o farfurie și puneți-o peste cutia de copt. Întoarce-l. Scoateți încet cositorul de copt.
Serviți călduț cu înghețată de vanilie, smântână grea sau frișcă.