Tarta cu miere-Pecan cu glazura de ciocolata
Tarta cu miere-Pecan cu glazură de ciocolată ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete de desert. O porție conține 425 calorii, 5g de proteine, și 29G de grăsime. Pentru $1.48 pe portie, această rețetă acoperă 10% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 16. Mergeți la magazin și ridicați lapte, smântână grea, miere blândă și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Este adus la tine de Epicurious. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 4 ore. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 33%, care nu este atât de super. Încercați Tartă cu unt de arahide și miere cu glazură de Ganache, Tilapia cu crustă de Pecan cu glazură de miere, și Tilapia Cu Crustă De Pecan Cu Glazură De Miere pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Fierbeți 4 căni de nuci pecan (rezervați 1/2 cană rămasă pentru garnitură) cu zahăr, miere, smântână, lapte și sare într-o cratiță grea de 4 litri la foc moderat, amestecând ocazional, până când lichidul este auriu, aproximativ 20 de minute (amestecul va apărea coagulat la început, dar apoi devine gros și neted).
Scoateți din căldură și transferați amestecul într-un castron puțin adânc, apoi răciți complet, aproximativ 40 de minute.
Rolați un disc mai mare de aluat (păstrați bucata rămasă răcită) între 2 foi mari de hârtie pergament sau folie de plastic (sau 2 foi suprapuse pentru fiecare parte, dacă este necesar) într-o rundă de 13 inci (grosime de 1/8 inci), apoi îndepărtați pergamentul de sus și inversați aluatul în tava de tartă așezată pe o foaie de copt, apăsând pe partea inferioară și laterală a tigaiei și lăsând consola. Răciți coaja cel puțin 30 de minute.
Rulați discul rămas între 2 foi mari de pergament sau folie de plastic într-o rundă de 12 inci (grosime de 1/8 inch) și răciți pe o foaie de copt cel puțin 30 de minute.
Puneți raftul cuptorului în treimea inferioară a cuptorului și preîncălziți cuptorul la 425 F.
Dacă umplutura de nuci este foarte fermă, încălziți ușor într-o cratiță la foc mic până se înmoaie, dar nu se încălzește.
Răspândiți umplutura în coajă de tartă, netezind partea superioară.
Periați surplombul crustei de jos cu apă.
Îndepărtați pergamentul din runda rămasă de aluat și aranjați rotund peste umplutura de tartă, rulând ușor un sucitor de-a lungul marginii pentru a sigila și tăia excesul.
Coaceți tarta (în tigaie) pe foaia de copt până când patiseria este aurie, 30 până la 40 de minute. Se răcește în tigaie pe un raft setat pe o farfurie mare 15 minute. Îndepărtați cu grijă partea tigaiei și răciți tarta complet, aproximativ 2 ore.
Puneți ciocolata tocată într-un castron puțin adânc. Aduceți smântâna doar la fiert și turnați peste ciocolată, apoi bateți ușor (pentru a evita bulele de aer) până când ciocolata este complet topită.
Se toarnă glazura caldă deasupra tartei și se întinde ușor cu o spatulă offset pentru a acoperi uniform partea superioară, permițând ciocolatei să stropească în jos.
Lăsați tarta să stea până când glazura este setată, cel puțin 30 de minute.
Clătiți 1/2 cană de nuci pecan rezervate într-o sită, apoi uscați-le și radeți cu grijă felii foarte subțiri (mai puțin de 1/32 inch) folosind slicer, verificând grosimea primelor așchii pe o farfurie înainte de a începe să radeți nucile pecan direct pe tartă. Dacă nu aveți un feliator, tocați mărunt.
* Umplerea se poate face cu 4 zile înainte și se răcește complet, apoi se răcește, se acoperă.* Tarta poate fi coaptă (dar nu glazurată) cu 1 zi înainte și răcită la temperatura camerei, descoperită, apoi păstrată, învelită în folie de plastic, la temperatura camerei. Glazurați și garnisiți înainte de servire.