Tarta cu caramel de nuc
Nevoie de o desert vegetarian lacto ovo? Tarta cu caramel de nuc ar putea fi o super rețetă de încercat. Această rețetă servește 8. Pentru $1.03 pe portie, această rețetă acoperă 11% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 7g de proteine, 45g de grăsime, și un total de 623 calorii. 85 de persoane au considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 5 minute. Această rețetă de la BBC Good Food necesită unt, unt, zahăr tos și jumătate de nucă. În general, această rețetă câștigă o nu atât de minunat scor spoonacular de 26%. Rețete similare sunt Tarta Cu Nuca De Caramel, Tartă cu ciocolată, Caramel și nuci, și Tarta Caramel-nuc cu glazura de ciocolata.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 190C / 170C ventilator / gaz
Puneți făina într-un robot de bucătărie cu untul și zahărul și amestecați până formează pesmet fin.
Adăugați gălbenușul de ou și 1-2 linguri de apă rece și pulsați pentru a face un aluat ferm.
Pregătiți o cutie de tartă de 24 cm. Frământați scurt patiseria pe o suprafață ușor făinată, apoi întindeți-o într-o rundă cu aproximativ 5 cm mai mare decât cositorul. Ridicați pe tablă cu ajutorul știftului, apoi apăsați în colțuri folosind degetul. Nu tăiați patiseria. Umpleți carcasa de patiserie cu o rundă de pergament de copt și fasole de copt. Se răcește timp de 10 minute. Orbcoaceți timp de 10 minute, îndepărtați hârtia și fasolea, apoi coaceți încă 5 minute.
Pentru a face umplutura, puneți zahărul într-o tigaie mare cu 3 lingurițe de apă rece.
Se încălzește ușor, amestecând pentru a dizolva zahărul. Când zahărul este complet dizolvat, creșteți căldura și bulați până când siropul capătă o culoare bogată de caramel.
Se ia de pe foc și se amestecă untul până se dizolvă, apoi se amestecă smântâna. Reveniți la foc și fierbeți tare, amestecând până când sosul este suficient de gros pentru a lăsa un spațiu pe baza tigaiei atunci când trageți lingura peste ea. Se amestecă nucile.
Umpleți carcasa de patiserie cu amestecul de nuci, nivelându-l cu o furculiță. Reveniți la cuptor timp de 8-10 minute până când umplutura clocotește. Se răcește timp de 10 minute înainte de a scoate cu grijă din cutie.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti și Port sunt alegerile mele de top pentru tartă. O regulă obișnuită de asociere a vinului este să vă asigurați că vinul dvs. este mai dulce decât mâncarea. Deserturile Delicate se potrivesc bine cu Moscato d ' Asti, deserturile cu nuci cu sherry cremă, iar deserturile cu caramel sau ciocolată se potrivesc bine cu portul. NV Johnson Estate Cream Sherry cu un rating de 5 stele din 5 pare un meci bun. Costă aproximativ 19 dolari pe sticlă.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Foarte aromat cu note de alune, vanilie și o notă de stejar urmată de stafide dulci și o notă de drojdie. Finisaj curat de durată. Bine acum, dar îi va răsplăti pe cei care îi permit să îmbătrânească"". O băutură pre-prandială preferată. Luați în considerare cu nuci înainte de cină ca aperitiv sau după cină cu desert, în special bomboane de ciocolată și deserturi pe bază de fructe. De asemenea, minunat în după-amiezile reci, servit cu biscotti pentru a se înmuia în ""stil Italian"". "