Supă De Linte, Bile De Curmale, Salată De Țelină
Supa de linte, bile de curmale, salata de țelină ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă vegană servește 12 și costă $1.24 pe portie. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 10g de proteine, 17g de grăsime, și un total de 373 calorii. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Acesta va fi un hit la dvs Toamna eveniment. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Dacă aveți la îndemână apă caldă, ulei de măsline extravirgin, pătrunjel cu frunze plate și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 66%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Salată de curmale și țelină, Supă de țelină și păstârnac cu ceapă verde-bile Matzo de mărar, și Salată De Linte, Rucola Și Rădăcină De Țelină Cu Caviar Francez.
Instrucțiuni
Se amestecă toate ingredientele împreună într-un castron mic. Pune deoparte
Puneți pasta de roșii și 7 litri (6,6 kilograme) de apă rece într-un vas mare nereactiv la foc mare.
Bateți ocazional pe măsură ce apa fierbe, apoi reduceți focul pentru a menține un fierbere blând și gătiți timp de aproximativ 1 oră sau până când s-a redus cu aproximativ un sfert. (
Scoateți de pe foc dacă ceapa nu este gata.)
Între timp, clătiți bine coriandrul și pătrunjelul și lăsați-l deoparte.
Tăiați ceapa în bucăți mari.
Puneți bucățile într-un robot de bucătărie și pulsați până devin o ciupercă.
Adăugați cât mai multe ierburi se potrivesc în robotul de bucătărie. Pulsați mașina, adăugând cantități mici de apă rece, dacă este necesar, pentru a permite lamei să se rotească. Pe măsură ce ierburile scad în volum, adăugați ierburile rămase și frunzele de țelină și continuați să pulsați. Opriți-vă din când în când pentru a răzui părțile laterale cu o spatulă de cauciuc și amestecați ierburile pentru a le redistribui. Rulați mașina timp de până la 10 minute, până când amestecul este aproape lichefiat.
Transferați amestecul într-o cratiță mare și amestecați amestecul de condimente.
Adăugați restul de 5 căni (1,2 kilograme) apă rece la ceapă și aduceți la fierbere ușoară la foc mare, apoi reduceți focul și fierbeți ușor aproximativ 1 oră sau până când lichidul se reduce la jumătate.
Amestecați amestecul de ceapă în oală, reveniți la foc mic și gătiți timp de 1 1/2 până la 2 ore, degresând orice impurități care se ridică la vârf, până când supa s-a redus cu aproximativ o treime până la puțin peste 4 litri (4 kilograme).
Tăiați o fantă longitudinală pe o parte a fiecărei date, Deschideți-o așa cum ați face o carte și îndepărtați groapa.
Tăiați curmalele pe lungime în jumătate, apoi tăiați fiecare jumătate pe lungime în 4 benzi. Folosind vârful degetelor, modelați fiecare bandă într-o minge aspră. Dacă țineți partea pielii orientată spre exterior, mingea va fi mai puțin lipicioasă și se va ține mai bine.
Se toarnă un bazin puțin adânc de ulei de măsline într-un castron mic. Frecați puțin din ulei pe centrul unei palme, puneți o minge de curmale pe ea și folosiți degetul arătător al celeilalte mâini pentru a rula curmala într-o minge netedă.
Puneți mingea în vasul cu ulei și repetați cu restul curmalelor, adăugând mai mult ulei în vas, după cum este necesar, pentru a menține bilele de curmale acoperite. Pune deoparte.
Puneți lintea într-o cratiță, adăugați 6 căni (1,4 kilograme) apă rece și aduceți la foc mic la foc mediu. Gatiti lintea timp de 10 pana la 12 minute, amestecandu-le din cand in cand.
Între timp, umpleți un castron mare cu apă rece. Gustă o linte. Când au început să se înmoaie, dar sunt încă ferme în centru, scurgeți-le într-o strecurătoare cu ochiuri fine, clătiți-le cu apă rece și scufundați-le în vasul cu apă rece până când sunt gata de utilizare.
Îndepărtați tulpinile de țelină exterioare dure și rezervați-le pentru o altă utilizare. Ciupiți frunzele de pe tulpinile interioare și așezați frunzele într-un castron cu apă cu gheață.
Tăiați tulpinile în zaruri de 1/8 inch; ai nevoie de 1 cană (120 grame).
Puneți țelina tăiată cubulețe într-un castron mic, aruncați cu uleiul de măsline și pătrunjelul și condimentați după gust cu sare și piper.
Odată ce supa s-a redus, adăugați lintea; păstrați cald la foc mic.
Bateți împreună făina, apa și drojdia într-un castron mic și lăsați să stea la temperatura camerei până se spumează și clocotește, aproximativ 10 minute.
Șoptind constant, adăugați amestecul de făină în supă, apoi amestecați cu o lingură de lemn cu fund plat, răzuind fundul oalei, în timp ce aduceți supa la foc mic la foc mediu. (Căldura mare ar putea face ca făina să se lipească de fundul oalei.) Fierbeți supa ușor, amestecând des, timp de 10 minute. Condimentează după gust cu sare, scoate supa de pe foc și amestecă sucul de lămâie.
Scurgeți și uscați frunzele de țelină. Folosind 2 linguri de supă, formați salata de țelină într-o formă de quenelle sau fotbal și așezați-o spre marginea fiecărui bol de supă. Stivați aproximativ 8 bile de întâlnire alături de fiecare quenelle. (Dacă ajungeți cu bile de curmale suplimentare, păstrați-le la frigider și adăugați-le în salate.)
Puneți cu grijă supa în jurul garniturilor, astfel încât un pic din salata de țelină și bilele de curmale să rămână vizibile.
Stropiți o parte din uleiul de măsline care rămâne în vasul de salată de țelină peste supă și garnisiți cu frunzele de țelină.
Extras din Mourad: noul marocan de Mourad Lahlou. Drepturi de autor 2011 de Mourad Lahlou; fotografii drepturi de autor 2011 de Deborah Jones. Publicat de Artisan, o divizie a Workman Publishing Company, Inc.