Stridii de șofran cu praz
Stridiile de șofran cu praz este un fără gluten, primar și vegetarian rețetă cu 3 porții. O porție conține 224 calorii, 2G de proteine, și 17g de grăsime. Pentru $1.08 pe portie, această rețetă acoperă 8% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați apă, praz, unt și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Este adus la tine de retetele mele. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 22%. Acest scor este destul de rău. Încercați Stridii coapte cu slănină și praz, Cremă de stridii și praz pe pâine prăjită, și Stridii Prăjite Cu Aioli De Șofran pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-o cratiță mare, combinați 1/2 cană de vin cu apa și aduceți la fierbere la foc mare. Folosind clești, adăugați stridiile în cratiță într-un singur strat, acoperiți și aburiți până când încep să se deschidă, aproximativ 3 minute. Folosind clești, transferați stridiile pe o farfurie în timp ce se deschid. Rezervați lichidul de gătit; ar trebui să aveți aproximativ 1/2 cană.
Scoateți stridiile din coji, puneți-le într-un castron și acoperiți-le cu un prosop de hârtie umed. Rezervați 12 cochilii concave.
Topiți 1 lingură de unt într-o cratiță medie.
Se adaugă prazul, se sfărâmă în șofran și se amestecă. Gatiti la foc mic pana cand prazul se inmoaie, aproximativ 8 minute. Adăugați încet lichidul de stridii rezervat, oprindu-vă înainte de a ajunge la nisipul din partea de jos și gătiți la foc moderat până când lichidul este aproape evaporat, aproximativ 3 minute.
Adăugați smântâna grea și restul de 2 linguri de vin alb și fierbeți până când sosul se îngroașă, aproximativ 3 minute. Se condimentează cu sare și piper.
Preîncălziți broilerul. Aranjați cele 12 coji de stridii pe o foaie de copt cu margini sau într-un vas de copt puțin adânc. Folosind o furculiță, împărțiți prazul sotat printre scoici. Puneți o stridie pe praz în fiecare coajă și amestecați orice suc de stridii acumulat în sos.
Topiți restul de 1 lingură de unt.
Bateți gălbenușul de ou și untul topit în sosul de smântână și puneți sosul peste stridii. Se fierbe cât mai aproape de căldură timp de aproximativ 45 de secunde, doar până când sosul clocotește și stridiile sunt ușor glazurate.
Faceți înainte: rețeta poate fi pregătită până la Pasul 3 până la ora i înainte; lasa sa stea la temperatura camerei.