Sticky data & stafide budinca
Rețeta data lipicioasă și budinca de stafide pot fi făcute în aproximativ 4 ore. Pentru $1.46 pe portie, veți obține un desert care servește 8. O porție conține 431 calorii, 6g de proteine, și 17g de grăsime. Această rețetă este plăcută de 36 de gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați zahăr brun, ouă, făină auto-crescătoare și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Este o opțiune bună dacă urmați un lacto ovo vegetarian dieta. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular destul de rău de 23%. Rețete similare includ Budincă De Curmale Lipicioasă, Budinca De Curmale Lipicioase, și Sticky Data Toffee Budinca.
Instrucțiuni
Puneți curmalele, stafidele, laptele și țuica sau romul într-o cratiță mică și dați la fiert. Se fierbe timp de 5 minute până când fructul este moale și lichidul a fost absorbit, nu vă faceți griji dacă pare puțin coagulat. Se lasă să se răcească. Între timp, ungeți cu generozitate un lighean de budincă de 1,2 litri.
Pentru a vă pregăti aburul, așezați un castron sau o farfurie răsturnată perfect în baza unei cratițe mari, adânci, suficient de mari pentru a vă ține bazinul de budincă.
Tăiați un cerc mare de pergament de copt și unul de folie, ambele cu 5 cm mai late decât marginea bazinului de budincă. Faceți o încrețire ascuțită în centrul ambelor, apoi ungeți o parte a pergamentului, acesta va fi capacul dvs. Pune deoparte. Se fierbe fierbătorul pentru abur.
Într-un bol de amestecare, bateți untul și zahărul cu un tel electric până devin palide și pufoase.
Adăugați ouăle, bătând din nou până se combină bine. În cele din urmă, adăugați făina, condimentul amestecat, coaja de portocală, amestecul de curmale și un vârf de sare și amestecați totul bine cu o spatulă până când nu există bulgări vizibile de făină. Introduceți amestecul de tort în bazinul dvs. de budincă. Acoperiți vasul cu pergamentul, cu partea de unt în jos și încrețiți deasupra, apoi folia. Împingeți părțile laterale ale capacului în jos, apoi legați o bucată de sfoară în siguranță sub buza bazinului. Folosiți orice șir care depășește pentru a crea un mâner care să vă ajute să ridicați budinca.
Așezați bazinul de budincă deasupra vasului sau farfuriei răsturnate în cratiță și umpleți tigaia cu suficientă apă clocotită pentru a ajunge la jumătatea părții laterale a bazinului. Aduceți la foc mic, apoi acoperiți tigaia cu un capac și lăsați la abur timp de 2 ore, completând cu apă clocotită dacă nivelul scade. Verificați dacă budinca este gătită introducând o frigăruie în centru. Dacă frigăruia are vreun amestec nefiert pe ea, readuceți-o în tigaie la abur încă 15 minute, apoi verificați din nou. Odată gătit, puteți acoperi budinca cu pergament și folie de copt curate și păstrați până la o săptămână. Re-aburiți budinca timp de 1 oră înainte de servire.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti și Port sunt alegeri excelente pentru budincă. O regulă obișnuită de asociere a vinului este să vă asigurați că vinul dvs. este mai dulce decât mâncarea. Deserturile Delicate se potrivesc bine cu Moscato d ' Asti, deserturile cu nuci cu sherry cremă, iar deserturile cu caramel sau ciocolată se potrivesc bine cu portul. Un vin pe care l-ați putea încerca este NV Solera Cream Sherry. Are 4,5 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 17 dolari.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry cremă Solera are o nuanță strălucitoare de chihlimbar și cupru profund. Cu arome de butterscotch și pecan, aromele dulci de nuci sărate și condimente maro poartă un accent complex de caramel. O intrare dulce duce la un palat rotunjit, luxuriant, moderat corpolent, cu un finisaj lung și aromat.