Spanac, ricotta și tavă de pui
Reteta spanac, ricotta & pui traybake se poate face în aproximativ 50 de minute. Această rețetă face 4 porții cu 478 calorii, 55g de proteine, și 17g de grăsime fiecare. Pentru $3.86 pe portie, această rețetă acoperă 38% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Funcționează bine ca un fel principal destul de scump. 116 persoane au considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. Dacă aveți pesmet, dovlecei, ardei și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Cu o lingură scor de 98%, acest fel de mâncare este excelent. Rețete similare includ All-in-one pui traybake, Parmezan de pui la cuptor cu Ricottan și spanac, și Harissa Chicken traybake.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 200C / 180C ventilator / gaz
Puneți spanacul într-o strecurătoare mare și turnați peste 1-2 ceainice cu apă clocotită pentru a se ofili. Se lasă să se scurgă câteva minute, apoi se stoarce cât mai multă apă în exces. Se toacă, se pune într-un castron și se bate în ricotta, coaja de lămâie, nucșoară și o mulțime de condimente.
Folosind un cuțit ascuțit, tăiați o fantă în partea laterală a fiecărui piept de pui și folosiți degetele pentru a face un buzunar mic. Puneți amestecul în cei 4 sâni. Frecați cu 2 lingurițe de ulei și apăsați pesmetul deasupra, apoi aranjați puiul într-o formă de prăjire.
Puneți legumele pe o altă tavă și stropiți cu uleiul rămas și condimentați bine.
Coaceți puiul și legumele timp de aproximativ 30 de minute, amestecând legumele o dată.
Scoateți când puiul este gătit și pesmetul este auriu.
Scoateți usturoiul înmuiat din legume și zdrobiți-l cu sucul de lămâie, apoi amestecați-l cu legumele prăjite și serviți cu puiul.