Sos Romesco
Sos Romesco ar putea fi doar Europene rețetă pe care o căutați. Această rețetă face 10 porții cu 194 calorii, 3G de proteine, și 18g de grăsime fiecare. Pentru 66 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 7% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 46 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Câțiva oameni i-au plăcut foarte mult acest sos. Este adus la tine de Toțiretete. Este o opțiune bună dacă urmați un vegan dieta. Un amestec de boia de ardei, usturoi, sare kosher și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Cu o lingură scor de 59%, acest fel de mâncare este solid. Rețete similare includ Ceapa verde la gratar si sparanghel cu Romesco (Cal Inktifots y Esparragos con Romesco), Sos Romesco – sos spaniol de ardei roșu și alune (sau migdale) - Vegetarian, Vegan și fără Gluten, și Sos Romesco.
Instrucțiuni
Preîncălziți un cuptor la 425 grade F (220 grade C). Tapetați o foaie de copt cu folie de aluminiu.
Așezați roșiile, ardeiul gras și căței de usturoi pe foaia de copt pregătită.
Ungeți legumele cu o parte din uleiul de măsline, apoi presărați cu sare kosher.
Coaceți în cuptorul preîncălzit până când usturoiul s-a rumenit, 15 până la 20 de minute.
Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească timp de 10 minute. În timp ce legumele se răcesc, coaceți felia de pâine pe unul dintre rafturile cuptorului până se rumenesc.
Scoateți și lăsați să se răcească.
Răzuiți legumele și orice sucuri din tigaie într-un robot de bucătărie sau blender. Rupeți pâinea în bucăți și adăugați la robotul de bucătărie împreună cu migdalele prăjite, oțetul, ardeiul și fulgii de ardei roșu. Puree până la măcinat fin, apoi se strecoară în uleiul de măsline rămas cu mașina în funcțiune. Condimentează după gust cu sare suplimentară, dacă este necesar.