Sos Giblet
Giblet Gravy este un sos care servește 3. O porție conține 153 calorii, 6g de proteine, și 9g de grăsime. Pentru 51 cenți pe porție, această rețetă acoperă 10% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 525 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați usturoi, picături din curcan, muștar și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Vă este adus prin simple rețete. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore și 10 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 0%. Acest scor este foarte rău (dar încă fixabil). Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Sos Giblet, Sos Giblet, și Sos Giblet.
Instrucțiuni
Încălziți untul într-o cratiță de 2 litri la foc mediu-mare. Când este fierbinte, adăugați măruntaiele în tigaie. Rumeniți-le pe toate părțile.
Adăugați ceapa, țelina, morcovul, usturoiul:
Se adauga ceapa, telina si morcovul si saut pana cand ceapa devine translucida, aproximativ 3-5 minute.
Adăugați usturoiul și saut-ul încă un minut.
Adăugați frunza de dafin, cimbru, apă, aduceți la foc mic:
Adăugați frunza de dafin, cimbru și apă. Aduceți la foc mic. Coborâți focul, acoperiți parțial, astfel încât să scape niște aburi și gătiți la foc mic timp de câteva ore, în timp ce curcanul (sau puiul) gătește.
Strecurați bulionul, tocați carnea de măruntaie: odată ce pasărea este aproape de a fi gata, strecurați măruntaiele și bulionul printr-o sită cu ochiuri fine într-un castron. Puneți deoparte stocul.
Scoateți mănușile din sită. Se toacă fin carnea de măruntaie. Dacă doriți, puteți scoate o parte din carne de pe gât și o puteți toca și pe asta.
Adăugați făină sau amidon de porumb la prăjirea picăturilor: odată ce pasărea este gata, mutați-o pe o tăietură pentru a o lăsa să se odihnească.
Se toarnă excesul de grăsime (cu excepția unei linguri sau două) din tigaia de prăjire. Puneți tigaia peste două arzătoare ale setului de plită la foc mediu.
Adăugați făina (sau suspensia de amidon de porumb) și amestecați-o în picături. Se amestecă măruntaiele tocate.
Lăsați să gătească câteva minute, amestecând în timp ce gătiți.
Adăugați stoc și măruntaie tocate:
Adăugați bulionul de măruntaie strecurat în picăturile de tigaie și măruntaiele și amestecați bine pentru a combina. Se aduce la fierbere și se amestecă constant până când sosul se îngroașă, aproximativ 2-3 minute.
Adăugați 1-2 lingurițe de muștar (după gust). Verificați dacă există sare și adăugați mai multă sare după gust, dacă este necesar.
Serviți-l așa cum este, sau pur și pur și simplu sosul într-un blender pentru o textură mai fină.