Sos de rață și mere condimentat cu friptură lentă
Dacă aveți aproximativ 3 ore și 10 minute pentru a petrece în bucătărie, sosul de rață și mere condimentat cu friptură lentă ar putea fi extraordinar fără gluten rețetă pentru a încerca. Pentru $6.16 pe portie, obțineți un sos care servește 2. O porție conține 2097 calorii, 53G de proteine, și 164g de grăsime. Această rețetă de la BBC Good Food are 121 de fani. Mergeți la magazin și ridicați scorțișoară, băț de scorțișoară, lămâie și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 96%. Acest scor este minunat. Încercați Rață prăjită lent cu sos de vișine condimentat, Friptură de rață cu sos de portocale, și Friptură de rață cu sos de portocale pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 140C / 120C ventilator / gaz
Îndepărtați orice măruntaie și trageți excesul de grăsime din cavitatea rațelor. Folosiți o furculiță de prăjire sau o frigăruie pentru a înțepa pielea raței peste tot, faceți acest lucru ușor, deoarece nu doriți să străpungeți carnea.
Condimentați generos în interior, frecați pielea cu puțin ulei și condimentați cu sare și piper. Umpleți cavitatea cu jumătățile de lămâie, scorțișoară, anason stelat și usturoi. Așezați rața într-o cutie de prăjire încăpătoare (veți adăuga cartofi în cutie mai târziu). Prăjiți rața timp de 2 ore, înțepând din nou din când în când. Între timp, fierbeți cartofii timp de 10 minute până când sunt fierți.
Scoateți rața din cuptor și creșteți căldura la 220C / 200C ventilator / gaz
Așezați rața pe o scândură și turnați jumătate de grăsime din tablă. Aruncați cartofii în cositor, astfel încât să fie complet acoperiți în sucuri, apoi împingeți-i în partea laterală a cositorului. Așezați rața înapoi și dați-i ultimele 20-30 de minute în cuptor pentru a fi clare.
Între timp, faceți sosul de mere. Curățați și tăiați mărunt merele, aruncând miezul. Topiți untul într-o tigaie până la sfârâit, adăugați merele și condimentele, apoi amestecați pentru a acoperi.
Se toarnă 100 ml suc de mere, se acoperă și se fierbe timp de 10 minute, amestecând ocazional.
Adăugați un strop mai mult suc dacă merele devin puțin uscate. Gatiti pana cand merele s-au prabusit intr-un sos pufos.
Scoateți rața din cuptor pe o scândură pentru a se odihni, apoi puneți cartofii înapoi în cuptor timp de 20 de minute pentru a se crocanta. Când rața s-a odihnit și cartofii s-au rumenit, sunteți gata să sculptați și să vă așezați.