Sos De Mere Maple Cranberry
Maple Cranberry Applesauce este un fără gluten și vegan garnitură. O porție conține 661 calorii, 3G de proteine, și 2G de grăsime. Această rețetă servește 3. Pentru $ 4.29 pe portie, această rețetă acoperă 19% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Serious Eats are 406 de fani. Dacă aveți la îndemână afine, mere, suc de lămâie și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 83%. Acest scor este minunat. Rețete similare includ Sos De Mere De Arțar, Sos De Mere Cu Scorțișoară De Arțar, și Sos De Mere De Arțar-Scorțișoară.
Instrucțiuni
Dacă aveți de gând să păstrați untul, pregătiți borcanele și capacele: așezați 3 sau 4 borcane de halbă pe un raft într-o oală mare.
Adăugați suficientă apă pentru a acoperi borcanele și aduceți la fierbere la foc mare. Se fierbe 10 minute, apoi se stinge focul și se lasă borcanele să se odihnească în apa fierbinte. Între timp, puneți benzi și capace într-o cratiță mică și acoperiți cu apă.
Încălziți la foc mediu până când apa fierbe, apoi scoateți tigaia de pe foc și lăsați benzile și capacele să se odihnească în apă fierbinte până când sunt gata de utilizare.
Combinați merele, cidrul de mere, sucul sau apa, sucul de lămâie și bățul de scorțișoară într-o oală mare, cu fundul greu. Se aduce la fierbere la foc mediu-mare. Coborâți focul la foc mic, acoperiți oala și gătiți până când merele sunt fragede și ușor de piure cu o furculiță, 20 până la 25 de minute.
Scoateți bățul de scorțișoară. Folosind un blender de imersie, curățați amestecul de mere până când este în mare parte neted cu câteva bucăți mici. (Alternativ, curățați jumătate din amestec într-un robot de bucătărie sau blender.) Se amestecă afine, zahăr brun și sirop de arțar. Întoarceți amestecul la foc mic și gătiți până când afinele încep să apară, aproximativ 10 minute.
Puneți sosul de mere fierbinte în borcanele sterilizate fierbinți, lăsând spațiu de cap de 1/4 inch. Ștergeți jantele borcanelor, acoperiți cu capacele și înșurubați benzile până când abia se strâng.
Așezați borcanele pe raft în oală și acoperiți complet cu apă. Acoperiți oala și aduceți la fierbere la foc mare. Se fierbe timp de 20 de minute. Opriți focul, descoperiți oala și lăsați borcanele să se odihnească în apă timp de cinci minute.
Scoateți borcanele din oală și lăsați-le să se odihnească netulburate pe blat timp de șase ore sau peste noapte.