Sos De Gutui De Afine
Sosul de gutui de afine este un fără gluten, prietenos cu fodmap și vegan sos. Această rețetă servește 5. Pentru $3.99 pe portie, această rețetă acoperă 6% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 1g de proteine, 0g de grăsime, și un total de 354 calorii. Un amestec de afine, apă, zahăr și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 5 ore. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 26%. Acest scor nu este atât de minunat. Rețete similare sunt Chutney De Gutui De Afine, Compot de afine, gutui și ceapă perlată, și Strudele de mere de gutui cu sirop de gutui.
Instrucțiuni
Cojiți gutuile, sfertul și miezul, rezervând coaja și miezurile, apoi tăiați sferturile în bucăți de 1/4 inch. Legați coaja și miezurile în pânză de brânză. Aduceți apa și zahărul la fiert într-o cratiță grea de 4 litri, amestecând până se dizolvă zahărul, apoi adăugați mănunchiul de gutui și pânză de brânză și fierbeți, parțial acoperit, până când gutuiul este fraged, aproximativ 1 1/2 ore.
Adăugați afine și fierbeți, neacoperite, amestecând ocazional, până când afinele izbucnesc și se înmoaie, 8 până la 10 minute.
Scurgeți amestecul într-o sită mare cu plasă medie așezată peste un castron, aruncând pachetul de pânză de brânză și rezervând solide de afine, apoi întoarceți lichidul de gătit în tigaie și fierbeți, neacoperit, până când este siropos și redus la aproximativ 1 1/2 căni, 5 până la 10 minute. Se amestecă siropul și amestecul de afine în castron, apoi se răcește la temperatura camerei.
Sosul de gutui de afine poate fi făcut cu 3 zile înainte și răcit într-un recipient etanș.