Sos
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de sos, așa că încercați sosul. Această rețetă face 6 porții cu 565 calorii, 43G de proteine, și 35g de grăsime fiecare. Pentru $1.92 pe portie, această rețetă acoperă 22% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Dacă aveți cimbru, făină, tulpină de țelină și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 55%. Acest scor este destul de bun. Încercați Biscuiți din sud și sos de gater (sos de cârnați), Sos De Țară (Sos De Smântână), și Sos de cârnați pentru biscuiți și sos pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pasul 1începeți cu stocul de curcan
Marele sos începe cu acest machiaj
Turcia Stoc. Dacă doriți să faceți unul dinzgârieturi, faceți-o acum (sau oricând, de altfel,deoarece aripile de curcan sunt disponibile pe tot parcursul anului).într-un vârf, stocul cumpărat din magazin va funcționa.
Preîncălziți cuptorul la 450 buc. F. Aranjați 3 1/2 lire aripi de curcan și 1 gât de curcan (opțional)pe o foaie de copt cu margini și prăjiți, întorcând curcanul la jumătatea drumului, până se rumenesc,aproximativ 45 de minute.
Transferați aripile și gâtul într-o oală.
Se toarnă grăsimea din foaia de copt; aruncați.
Turnă2 căni de apă pe foaia de copt. Scrapeup orice bucăți rumenite cu o lingură de lemn.
Se toarnă lichid din foaie în oală cu curcan.
Adăugați 1 ceapă mare tocată, 1 morcov mare decojit și tocat, 1 tulpină de țelină tocată, 4 crenguțe pătrunjel,4 crenguțe cimbru, 12 boabe de piper întregi, 1 frunză de dafin și 10 căni de apă. Aduceți la foc mic; reduceți căldura la scăzut și fierbeți ușor până când stocul este redus cu cel puțin o treime, aproximativ 4 ore.
Se strecoară stocul printr-o sită cu ochiuri fineîntr-o cratiță curată. Dacă aveți mai mult de 6 căni stoc, fierbeți la foc mediu descoperit până când se reduce la 6 căni.
Se toarnă stocul într-un recipient etanș;acoperiți și răciți. Faceți înainte: stocul poate fi făcut cu 3 zile înainte. Păstrați la rece. Stocul poatede asemenea, să fie înghețat până la 3 luni.
Pasul 2 faceți un adevărat Roux
Roux este pur și simplu unt sau ulei gătit cufăină. Este folosit pentru îngroșarea sosurilor șieste ceea ce face ca acest sos să fie mătăsos.
Se topește 1/3 cană de unt nesărat într-un micghillet la foc mediu.
Bateți în 1/3 ceașcăfăină universală. Reduceți căldura la minim; bateți până când rouxul devine maro auriu, aproximativ 2 minute. Faceți înainte: Roux poate fi făcut2 zile înainte.
Se lasă să se răcească, se acoperă și se răcește.
Bucățile rumenite rămase în partea de jos a cratițeidupă prăjirea curcanului dau corp, bogăție și aromă prăjită sosului.
Aduceți 6 căni de stoc de curcan înainte la fiert într-o cratiță mare la căldură medie.
Adăugați 1-2 căni degresate și strecuratecoasta de curcan se scurge. (Dacă sunteți scurtpe picături, degresați grăsimea din tigaie și adăugați 1-2 căni de apă. Răzuiți mușcăturile maronii cu o lingură de lemn; strecurați lichidul în stoc.) Se condimentează după gust cu sare kosherși piper negru proaspăt măcinat.
Bateti inroux. Reduceți căldura la minim; fierbeți ușor timp de 5 minute pentru ca sosul să se îngroașe și aromele să se contopească. Ai terminat!
Acest sos clasic nu are nevoie de niciunulîmbunătățire. Dar dacă simțiți un pic cheffy, este ușor să adăugați un alt nivel de aromă cu unul dintre aceste modificări.Pentru fiecare 6 căni de sos:opțiunea 1 reduceți 1 1/2 căni vin alb uscat într-o cratiță micăpentru 1 cană; se amestecă în sos.opțiunea 2
Sos Worcestershire și 1 lingură plus1 linguriță sos de soia cu sodiu redus.opțiunea 3
Adăugați 1 cană plus2 linguri cidru de mere și simmertimp de 5 minute.