Somon în sos de midii de șofran
Somonul în sos de midii de șofran este un fără gluten, primar și pescatarian felul principal. O porție conține 593 calorii, 53G de proteine, și 36g de grăsime. Această rețetă servește 4 și costă 6,15 USD pe porție. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Un amestec de frișcă, fire de șofran, vin și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a consuma uleiul de măsline, puteți urma acest fel principal cu Parfait de banane, Granolan și iaurt sotate ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 85%. Acest scor este grozav. Încercați Mussel Bisque Cu Șofran, Supă de midii cu șofran, și Supă de midii cu șofran pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați midii și vinul într-o cratiță mare la foc mediu-mare. Acoperiți și gătiți până când midiile încep să se deschidă, amestecând ocazional, aproximativ 4 minute. Folosind lingura cu fante, transferați midiile într-un castron mare (aruncați midiile care nu se deschid).
Se toarnă lichidul din cratiță într-o cană de măsurare cu 2 căni. Se amestecă șofranul.
Lăsați lichidul de gătit să stea 15 minute.
Adăugați suficientă smântână în lichidul de gătit pentru a măsura 1 1/3 căni.
Transferați în cratiță mare. Se amestecă roșiile, usturoiul, frunza de dafin și cayenne. Se fierbe la foc mediu până când sosul se îngroașă ușor, aproximativ 5 minute. Se condimentează cu sare și piper. (Se poate face cu 4 ore înainte. Acoperiți și răciți midiile și sosul separat.)
Încălziți uleiul într-o tigaie mare antiaderentă la foc mare.
Adăugați somon, rotunjit în jos. Gatiti pana cand fundul este auriu, aproximativ 3 minute. Întoarceți somonul. Reduceți căldura la minim; acoperiți și gătiți până când somonul este opac în centru, cu aproximativ 4 minute mai mult.
Se ia de pe foc. Se lasă acoperit pentru a se încălzi.
Aduceți sosul într-o cratiță mare pentru a fierbe la foc mic.
Adăugați midii în scoici; se amestecă până se încălzește, aproximativ 2 minute. Se amestecă sucul de lămâie.
Așezați 1 file de somon pe fiecare dintre cele 4 farfurii. Împărțiți midii între farfurii. Puneți sosul peste somon și midii.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegerile mele de top pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay cu un rating de 4,2 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 12 dolari pe sticlă.
![Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay
Nozzole le Bruniche este o expresie elegantă și distinctivă a soiului Chardonnay, cu un buchet curat și parfumat de fructe albe și tropicale compensate de ușoare nuanțe de pâine prăjită. Pe cerul gurii, acesta arată un echilibru superb de maturitate a fructelor subliniată de o aciditate proaspătă și structura corpului mediu, cu o impresie de ansamblu de complexitate delicată. Acestea se repetă în finisajul curat, persistent, care se termină pe o notă subtilă prăjită.