Somon la grătar cu unt de mărar
Somonul la grătar cu unt de mărar este un fel principal care servește 4. Pentru $ 4.11 pe portie, această rețetă acoperă 26% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 34G de proteine, 29G de grăsime, și un total de 413 calorii. Această rețetă de la Simply Recipes necesită mărar, sare, ulei de măsline extravirgin și lămâie. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, prietenos cu fodmap și pescatarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 minute. Acesta va fi un hit la dvs Al Patrulea Iulie eveniment. Cu o lingură scor de 0%, acest fel de mâncare este foarte rău (dar încă fixabil). Somon la grătar cu unt de murături de mărar, Somon la grătar cu unt de mărar de lămâie, și Somon la grătar cu unt de lămâie-mărar sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Scoateți somonul din frigider și presărați puțină sare peste el.
Lăsați-l să stea la temperatura camerei în timp ce preîncălziți grătarul pentru căldură ridicată și directă.
Amestecați mărarul cu untul: în timp ce grătarul se încălzește, amestecați mărarul proaspăt cu untul într-un castron mic.
Grătiți somonul: când grătarul este fierbinte, răzuiți grătarele cu o perie pentru grătar.
Turnați puțin ulei de măsline pe un prosop de hârtie și folosiți clești pentru a șterge grătarele.
Înveliți somonul în restul de 2 linguri de ulei și așezați, cu pielea în sus, pe grătarele grătarului. Grătiți la foc mare timp de 2-4 minute (în funcție de cât de groase sunt bucățile de somon) netulburate.
Întoarceți cu grijă somonul cu o spatulă. Dacă utilizați un grătar pe gaz, reduceți căldura la mediu. Dacă utilizați un grătar cu cărbune, mutați somonul în partea mai rece a grătarului.
Acoperiți-l și grătiți-l încă 3-5 minute, în funcție de cât de bine ați făcut somonul. Somonul trebuie doar gătit când este gata.
Serviți: pentru a servi, așezați câteva felii subțiri de lămâie pe fiecare farfurie.
Scoateți bucățile de somon de pe grătar (este în regulă dacă pielea se lipește de grătarele grătarului) și așezați-le pe feliile de lămâie. Acoperiți fiecare bucată de somon cu aproximativ o lingură de unt de mărar și serviți imediat.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegerile mele de top pentru somonul la grătar. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay cu un rating de 4,1 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 17 dolari pe sticlă.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogat și stratificat, cu note mătăsoase de piersică, nectarină, pere coapte și vanilie.