Somon la grătar
Reteta BBQ Planked somon ar putea satisface pofta ta American în aproximativ 50 minute. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate și pescatarian are 536 calorii, 41G de proteine, și 28G de grăsime pe porție. Această rețetă servește 4 și costă 5,8 USD pe porție. Funcționează bine ca un fel principal scump. Această rețetă din alimente și vin are 1 fani. Mergeți la magazin și ridicați file de somon tăiat în centru, fructe de ienupăr, vin și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma vinul alb sec, puteți urma acest fel principal cu Iaurt Congelat Cu Vin Alb ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 77%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare includ Somon Cu Scânduri De Cedru, Somon Cu Scândură De Cedru, și Somon Cu Scândură De Cedru.
Instrucțiuni
Înmuiați o scândură de cedru de 16 pe 8 inci în apă timp de 1 oră. Într-un vas de copt mare, superficial, combinați vinul cu sucul de mere, sarea, frunzele de dafin, boabele de piper și boabele de ienupăr.
Adăugați somonul, întoarceți-l la strat și dați-l la frigider timp de 30 de minute.
Aprinde un grătar. Când cărbunii unui grătar de cărbune sunt acoperiți cu o cenușă gri deschis, împingeți-i în lateral și așezați o tavă de picurare de unică folosință în centru. Dacă utilizați un grătar pe gaz, opriți arzătorul Central.
Scoateți somonul din marinată, îndepărtați condimentele și așezați pielea de pește cu fața în jos pe scândura de cedru înmuiată.
Ungeți somonul cu ulei de măsline și așezați scândura în centrul grătarului de gătit pentru grătar indirect. Acoperiți și grătiți somonul până când este gătit, aproximativ 30 de minute; periați somonul cu sosul în ultimele 10 minute de grătar.
Serviți somonul direct de pe scândură.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Somonul funcționează foarte bine cu Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Vinăria Laguna Russian River Chardonnay cu un rating de 4,5 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 29 de dolari pe sticlă.
![Vinăria Laguna Râul Rusesc Chardonnay]()
Vinăria Laguna Râul Rusesc Chardonnay
Amplasată în inima văii râului rus, Laguna Ranch Vineyard găzduiește Chardonnay de talie mondială în ultimii 30 de ani. Podgoria își datorează sezonul lung de creștere ceții reci care se rostogolește din Oceanul Pacific, oferind strugurilor noștri Chardonnay un echilibru delicat între aciditatea crocantă și aromele de fructe coapte. O expresie elegantă a podgoriei sale omonime, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay este un vin excepțional de bine echilibrat și luxos. Se deschide cu note de măr, pere, gutui și mandarină, încadrate de subtonuri dulci de condimente asiatice. Bine echilibrat și bogat, acest Chardonnay are o senzație de gură expresivă și un finisaj stratificat și persistent.