Somon la grătar cu sos de iaurt-mentă

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați somonul la grătar cu sos de iaurt-mentă. Această rețetă servește 4. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, primară și pescatariană are 307 calorii, 39G de proteine, și 12g de grăsime pe porție. Pentru $ 4.35 pe portie, această rețetă acoperă 29% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Al Patrulea Iulie va fi și mai special cu această rețetă. Un amestec de file de somon, frunze de mentă, iaurt și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 15 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 94%. Acest scor este super. Rețete similare includ Picior de miel la grătar cu sos de iaurt-mentă, Somon la cuptor cu lămâie cu nuci de pin prăjite și sos de iaurt cu mentă, și Pui marinat la grătar cu sos de iaurt cu mentă de castraveți.
Instrucțiuni
Se toarnă iaurtul într-o strecurătoare setată peste un castron. Se acoperă cu folie de plastic, se dă la frigider și se lasă să se scurgă până se îngroașă, aproximativ 2 ore. Aruncați lichidul în castron, lingurați iaurtul într-un alt castron și amestecați castraveți, mentă, usturoi și sare și piper după gust.
Preîncălziți un grătar cu gaz la înălțime, acoperit, timp de 10 minute, apoi transformați căldura la mediu. Ungeți un grătar.
Presărați fileurile de somon cu sare și piper.
Așezați fileurile de somon, cu carnea în jos, pe raftul uns și gătiți, acoperite, timp de 4 minute. Întoarceți somonul cu atenție și continuați să grătiți până când este gătit, cu 4 până la 6 minute mai mult.
Se servește cu sos de iaurt pe lateral.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. 7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay cu un rating de 4,9 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 28 de dolari pe sticlă.
![7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay]()
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Rezervația Elway din 2018 Carneros Chardonnay este bine echilibrată, prezentând arome clare de fructe tropicale, mere și pere, cu elemente florale ușoare. Indicii de vanilie completează un finisaj neted și persistent de stejar.Asociați acest vin crocant cu mâncăruri ușoare, cum ar fi fructe și brânzeturi feliate, salată de paste cu lămâie, pui prăjit cu ierburi sau budincă de vanilie.