Somon Glazurat
Somonul glazurat este un fără gluten, primar și pescatarian rețetă cu 25 de porții. O porție conține 110 calorii, 12g de proteine, și 5g de grăsime. Pentru $1.59 pe portie, această rețetă acoperă 16% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 180 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Un amestec de vin, suc de lămâie, lămâi și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Vă este adus prin simple rețete. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 23 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 78%, ceea ce este destul de bun. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Somon glazurat cu miere prăjită cu sos de lămâie cu unt rumenit – cel mai bun somon pe care l-am mâncat vreodată, Somon Glazurat, și Somon glazurat pentru doi.
Instrucțiuni
Puneți cidrul de mere și mierea într-o tigaie mică, puțin adâncă, la foc mediu.
Lăsați-l să fiarbă și fierbeți-l până când amestecul se reduce cu aproximativ jumătate, lăsându-vă cu puțin mai mult de 1/4 cană de glazură.
Lăsați să se răcească un minut. 2aranjați fileurile de somon (cu pielea în jos, dacă utilizați fileuri de somon cu piele) într-un vas arimat suficient de mare pentru a se potrivi tuturor fileurilor într-un singur strat.
Se toarnă glazura de cidru de mierepeste somon.
Lăsați-l să stea 5 minute, apoi întoarceți bucățile de somon și lăsați să stea încă 5 minute în glazură.3
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare pe mediu-mare. (Ajută la utilizarea unei tigaie relativ fără stick, cum ar fi aluminiu anodizat dur.)
Presărați partea de carne a fileurilor de somon cu sare.
Așezați fileurile cu carnea în jos (cu pielea în sus) în tigaia fierbinte. Gatiti 2 minute la foc mediu. Pe măsură ce gătiți peștele, periați părțile fileurilor cu o parte din glazură. 4întoarceți fileurile de somon (acum cu pielea în jos) și periați cu glazura de cidru de miere rămasă.
Presărați somonul cu suc de lămâie. Coborâți focul la mediu. Gatiti timp de 3 pana la 5 minute pana cand somonul abia este fiert.
Scoateți tigaia de pe foc. O parte din glazură ar fi trebuit să se caramelizeze în tigaie. Folosiți o perie de patiserie pentru a peria orice suc de tigaie peste partea superioară a fileurilor. Acoperiți cu folie pentru a vă încălzi.5într-o tigaie mare separată, topiți untul la foc mediu-mare.
Adăugați spanacul în tigaie. Gatiti un minut. Când spanacul începe să se ofilească, folosiți clești pentru a întoarce frunzele în tigaie pentru a ajuta la acoperirea frunzelor cu puțin unt.
Se presară sare și piper. Continuați să gătiți încă un minut sau două până când spanacul este ofilit.6pentru a servi, împărțiți spinachulprintre 4 farfurii. Aranjați o bucată de somon în lateral sau deasupra și garnisiți cu o felie de lămâie.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. GEN5 Chardonnay cu un rating de 4,3 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 9 dolari pe sticlă.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Un Chardonnay foarte prietenos, cu arome suculente de fructe tropicale, un indiciu de cremozitate și un finisaj lung și luminos. Timp de cinci generații, familia noastră a trăit și a lucrat pământul nostru în Lodi, California, străduindu-se mereu să părăsească Pământul într-o stare mai bună pentru următoareagenerație.