Somon frecat cu scorțișoară cu cuscus și iaurt harissa
Reteta scortisoara frecat somon cu cuscus & harissa iaurt poate fi făcută în aproximativ 25 de minute. Această rețetă servește 2 și costă 5,83 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 50g de proteine, 19g de grăsime, și un total de 636 calorii. Este o opțiune bună dacă urmați un pescatarian dieta. Câțiva oameni le-a plăcut foarte mult acest fel principal. Un amestec de cuscus, iaurt grecesc gras, scorțișoară măcinată și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. 85 de persoane au considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. Cu o lingură scor de 96%, acest fel de mâncare este excelent. Rețete similare includ Harissa-Friptură Frecată Și Salată De Morcovi, Harissa a frecat Cotletele de porc la grătar cu salată de piersici de roșii, și Cuscus Harissa.
Instrucțiuni
Puneți cuscusul, sultanele, cea mai mare parte a coriandrului, 1 linguriță de scorțișoară și câteva condimente într-un castron.
Se toarnă peste bulionul de legume fierbinte și se lasă deoparte 5 minute să se înmoaie.
Se amestecă împreună vârful de scorțișoară, miere și ulei. Așezați somonul într-o tavă de copt, împrăștiați peste amestecul de miere și sezon. Gatiti sub un gratar fierbinte timp de aproximativ 8 minute pana cand pestele este fiert.
Între timp, rotiți împreună harissa și iaurtul. Pufați cuscusul cu o furculiță și serviți cu peștele și iaurtul, presărat cu coriandrul rămas alături de niște fasole verde, dacă doriți.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Un vin pe care l-ai putea încerca este Stonestreet Estate Chardonnay. Are 4,1 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 36 de dolari.
Stonestreet Estate Chardonnay
Estate Chardonnay 2012 oferă o coloană vertebrală minerală distinctă, alături de un element puternic de citrice. Mandarina și marmelada ies mai întâi din pahar, deschizându—se către un palat care se scurge prin spray de piersici și ocean-toate culminând cu un finisaj cu aderență și aciditate surprinzătoare.