Somon frecat cu condimente
Somonul frecat de condimente este un fără gluten, fără lactate, prietenos cu fodmap și pescatarian rețetă cu 25 de porții. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 3G de proteine, 2G de grăsime, și un total de 31 calorii. Pentru 36 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 2% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 34 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Un amestec de semințe de fenicul, sare kosher, ulei de măsline și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 21 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 45%. Acest scor este solid. Încercați Spice Frecat Somon, Somon sălbatic frecat cu condimente, și Somon Bristol Bay frecat cu condimente pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți o tigaie mică la foc mediu-mare.
Puneți semințele de coriandru, chimen și fenicul în tigaie și prăjiți, amestecând continuu, până se rumenesc și parfumate, 2 până la 3 minute.
Transferați condimentele într-o mașină de tocat condimente sau într-un mortar. Grind condimentele folosind polizorul sau un pistil.
Se transferă într-un castron mic și se amestecă zahărul brun și sarea.
Așezați somonul, cu pielea în jos, pe o farfurie și frecați partea superioară a fiecărui file cu amestecul de condimente. Se acoperă cu folie de plastic și se dă la frigider timp de 1 oră.Preîncălziți un cuptor la 204°.In o tigaie mare rezistentă la cuptor la foc mediu-mare, încălziți uleiul de măsline până aproape de fumat.
Așezați somonul, cu pielea în sus, în tigaie și căutați timp de 2 minute. Întoarceți cu grijă somonul și transferați tigaia în cuptor. Gatiti pana cand pestele se rumeneste dedesubt si carnea este opaca pe tot parcursul, 5 pana la 6 minute.
Transferați somonul pe farfurii încălzite și serviți imediat.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Un vin pe care l-ai putea încerca este Lapis Luna Chardonnay. Are 4,7 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 13 dolari.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Coajă de portocală, ananas copt, pâine prăjită și vanilie pe nas. Corpolent, proaspăt și plin de viață, cu piersici albe luxuriante și arome de mere coapte care duc la un finisaj sărat cu unt.