Somon cu sos de ierburi-muștar
Nu poți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încearcă somon cu sos de ierburi și muștar. Această rețetă face 10 porții cu 718 calorii, 46 g de proteine și 57 g de grăsime fiecare. Pentru 5,53 USD per porție, această rețetă acoperă 36% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Doar puțini oameni au făcut această rețetă și aș spune că s-a potrivit. Această rețetă de la Taste of Home necesită cimbru sau unt, lămâi și maghiran. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, prietenoasă cu fodmap, pescatariană și cetogenă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 35 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis că această rețetă merită un scor de 69%. Acest scor este solid. Încercați somon cu muștar - sos de ierburi, somon sockeye poșat cu sos de muștar și ierburi și somon prăjit cu piper cu sos de cremă de muștar și ierburi pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-un castron mic, combinați maioneza, muștarul, mararul, maghiranul și cimbrul; se acopera si se da la frigider pana la servire.
Puneți peștele în centrul unei foi mari de folie de aluminiu unsă.
Presărați interiorul somonului cu piper și sare și stropiți cu oțet.
Puneți felii de lămâie suprapuse în interiorul somonului pentru a acoperi complet. Folosiți scobitori din lemn pentru a fixa cavitatea de-a lungul deschiderii.
Stropiți cu unt deasupra.
Îndoiți folia peste pește și sigilați.
Puneți pe o tavă mare de copt.
Coaceți la 325° timp de 80-95 de minute sau până când peștele se fulge ușor cu o furculiță.
Serviți cu sosul de ierburi și muștar.
Vin recomandat: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Pinot Noir, Chardonnay și Sauvignon Blanc sunt alegerile mele de top pentru somon. Pentru a alege alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten grozav al mâncărurilor cu unt, cremoase, în timp ce sauvignon blanc poate completa mâncărurile centrate pe ierburi sau citrice. Un roșu ușor, cu tanin scăzut, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul la grătar sau la grătar. Taittinger Brut La Francaise cu un rating de 4,3 din 5 stele pare a fi o potrivire bună. Costă aproximativ 45 de dolari pe sticlă.
![Taittinger Brut La Francaise]()
Taittinger Brut La Francaise
Această șampanie este un amestec de aproximativ 30 de podgorii Chardonnay și Pinot Noir, respectiv 40% și 60% din total, din mai multe recolte de struguri perfect copți.