Somon cu praz caramelizat

Somonul cu praz caramelizat ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde colecția de feluri principale. O porție conține 474 calorii, 47G de proteine, și 22g de grăsime. Această rețetă servește 4. Pentru $5.54 pe portie, această rețetă acoperă 42% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și ridicați ulei de măsline, praz, morcovi și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a folosi sarea kosher, puteți urma acest fel principal cu Tort Cu Firimituri Cu Conținut Scăzut De Grăsimi (Kosher-Lactate) ca desert. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și pescatarian dieta. 131 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 55 minute. Este adus la tine de Allrecipes. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 98%, care este mare. Rețete similare includ Verdeață aburită cu praz caramelizat, Kugel vegetal cu praz caramelizat, și Risotto de orz cu praz caramelizat și ciuperci.
Instrucțiuni
Preîncălziți un cuptor la 425 grade F (220 grade C). Tapetați o foaie de copt cu folie și pulverizați cu spray de gătit.
Tăiați capătul rădăcinii, frunzele exterioare dure și vârfurile verde închis ale prazului.
Tăiați prazul pe lungime în sferturi, apoi transversal în treimi. Spălați bine prazul pentru a îndepărta orice nisip și scurgeți-l într-o strecurătoare.
Topiți untul într-o tigaie mare la foc mediu-mare și gătiți și amestecați prazul până când au început să se înmoaie, aproximativ 5 minute.
Presărați prazul cu zahăr brun și gătiți până se rumenesc, 15 până la 20 de minute. Se amestecă morcovii de chibrit, se presară sare kosher și se gătește și se amestecă până când morcovii sunt fragede, aproximativ 5 minute.
Așezați somonul pe foaia de copt pregătită, frecați fileurile cu ulei de măsline și presărați sare și piper. Prăjiți somonul până când carnea este opacă și fulgi ușor, dar nu este uscată, aproximativ 10 minute pe 1 inch de grosime.
Scoateți fileurile fierte în farfurii și acoperiți fiecare file cu 1/4 din prazul și morcovii caramelizați.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegerile mele de top pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Ai putea încerca Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay. Recenzenților le place destul de mult cu un rating de 4,4 din 5 stele și un preț de aproximativ 12 dolari pe sticlă.
![Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay
Nozzole le Bruniche este o expresie elegantă și distinctivă a soiului Chardonnay, cu un buchet curat și parfumat de fructe albe și tropicale compensate de ușoare nuanțe de pâine prăjită. Pe cerul gurii, acesta arată un echilibru superb de maturitate a fructelor subliniată de o aciditate proaspătă și structura corpului mediu, cu o impresie de ansamblu de complexitate delicată. Acestea se repetă în finisajul curat, persistent, care se termină pe o notă subtilă prăjită.