Somon cu crustă de ierburi la grătar
Somon cu crustă de ierburi la grătar necesită aproximativ 25 de minute de la început până la sfârșit. Această rețetă servește 2 și costă 5,54 USD per porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 46 g de proteine, 33 g de grăsimi și un total de 500 de calorii. Un amestec de sare cușer, muștar dijon, usturoi și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este necesar pentru a face această rețetă atât de aromată. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, 30 de ani întregi și pescatariană. 103 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Multor oameni le-a plăcut foarte mult acest fel principal. Vă este adus de Allrecipes. Ținând cont de toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 96%, ceea ce este super. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: somon la grătar cu glazură de muștar cu ierburi, somon la grătar cu glazură de muștar cu ierburi și somon cu crustă de ierburi.
Instrucțiuni
Asezonați fileurile de somon cu sare cușer. Tapetați o tavă de copt cu folie și ungeți ușor cu ulei vegetal.
Preîncălziți grătarul cuptorului la maxim și setați grătarul cuptorului la aproximativ 8 inci de sursa de căldură.
Procesați usturoiul, tarhonul și pătrunjelul într-un blender sau un mojar și un pistil pentru a forma o pastă liberă.
Amestecați maioneza, muștarul de Dijon, sucul de lămâie și ardeiul cayenne în pasta de usturoi până se combină.
Puneți fileurile de somon cu pielea în jos pe tava de copt. O lingură de iarbă răspândită peste partea superioară și pe părțile laterale ale fiecărui file.
Gătiți sub broilerul preîncălzit până când fileurile se rumenesc bine, aproximativ 5 minute. Opriți broilerul și întoarceți cuptorul la 350 de grade F (175 de grade C).
Coaceți până când temperatura internă a somonului este de 130 de grade F (55 de grade C) și somonul se fulge ușor cu o furculiță, aproximativ 3 până la 4 minute.
Vin recomandat: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Pinot Noir, Chardonnay și Sauvignon Blanc sunt alegerile mele de top pentru somon. Pentru a alege alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten grozav al mâncărurilor cu unt, cremoase, în timp ce sauvignon blanc poate completa mâncărurile centrate pe ierburi sau citrice. Un roșu ușor, cu tanin scăzut, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul la grătar sau la grătar. Un vin pe care l-ați putea încerca este NV Solera Cream Sherry. Are 4,5 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 17 dolari.
![NV Solera Cremă Sherry]()
NV Solera Cremă Sherry
Solera Crem Sherry are o nuanță de chihlimbar strălucitor și o nuanță profundă de cupru. Cu arome de butterscotch și nuci pecan, aromele de nuci sărate dulci și condimente maro poartă un accent complex de caramel. O intrare dulce duce la un gust rotunjit, luxuriant, moderat corpolent, cu un final lung și aromat.