Somon ars cu pansament cu miere de erică
Somonul ars cu pansament cu miere de erică ar putea fi doar fără gluten, fără lactate și pescatarian rețeta pe care ai căutat-o. Acest fel principal are 329 calorii, 18g de proteine, și 23g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 8 și costă 2,4 USD pe porție. 14 persoane au fost impresionate de această rețetă. Dacă aveți la îndemână ulei de măsline, creveți, portocale și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 35 minute. Cu o lingură scor de 66%, acest fel de mâncare este solid. Rețete similare includ Somon glazurat cu miere prăjită cu sos de lămâie cu unt rumenit – cel mai bun somon pe care l-am mâncat vreodată, Somon prăjit cu sos balsamic de miere, și Somon prăjit în tigaie cu sos de Wasabi cu miere.
Instrucțiuni
Cu o zi înainte, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă, apoi gătiți somonul, cu pielea în jos, timp de 12-15 minute, întorcându-se la jumătatea drumului. Ar trebui să fie gătit până la capăt și opac în centru.
Între timp, faceți pansamentul. Puneți uleiul de măsline, muștarul, mierea, maioneza și oțetul cu puțină sare și piper într-un blender și bateți până se combină bine, apoi dați deoparte.
Curățați și segmentați portocalele și îndepărtați orice miez (lucrați peste o farfurie, astfel încât să puteți prinde toate sucurile). Acoperiți portocalele și păstrați-le într-un loc răcoros. Amestecați sucul de portocale în pansament și păstrați-l într-un borcan cu șurub. Se taie ceapa, se pune într-o pungă de plastic și se păstrează în frigider.
Îndepărtați somonul în bucăți mari folosind două furculițe pentru a îndepărta carnea, apoi lingurați peste jumătate din pansament. Acoperiți și răciți.
Când este gata de servit, agitați pansamentul, puneți ceapa feliată, creveții și segmentele portocalii într-un castron mare și stropiți peste pansamentul rămas.
Adăugați frunzele de salată și amestecați ușor. Folosind mâinile, ridicați ușor amestecul pe un platou mare și împrăștiați peste fulgii de somon. Se condimentează cu niște piper negru măcinat grosier și se servește imediat.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Somonul funcționează foarte bine cu Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay cu un rating de 4,2 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 30 de dolari pe sticlă.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Coutures este din trei parcele care se învecinează cu Meursault cu vârste de viță de vie de la 15 la 51 de ani. Solurile sunt predominant argile (argilă), aducând greutate și textură acestui Bourgogne Blanc.Vintage-ul din 2015 prezintă arome de pepene copt, alune și cremă de lămâie și tind să fie mai largi și mai texturate decât vinurile din satele învecinate. Îmbătrânirea butoaielor mici de stejar francez dă note de pâine prăjită și vanilie.Burgundia albă, cu bogăția, textura și aromele prăjite, se asortează bine cu peștele ușor și crustaceele și poate contrabalansa sosurile pe bază de cremă. Chardonnay în vârstă de stejar din climă mai caldă se pretează bine peștelui la grătar, amidonului, untului și nucilor prăjite.