Scoici arse cu varză de Bruxelles și slănină
Scoicile arse cu varză de Bruxelles și slănină este un fără gluten rețetă cu 4 porții. Pentru $1.62 pe portie, această rețetă acoperă 14% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 187 calorii, 6g de proteine, și 15g de grăsime. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de slănină, scoici de mare, sare și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 70%. Acest scor este destul de bun. Încercați Scoici arse cu Pancettan și varză de Bruxelles, Scoici arse cu piure de conopidă și varză balsamică de Bruxelles, și Scoici arse pe varză de Bruxelles rasă și Pancetta crocantă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Blanch varza de Bruxelles într - o cratiță de 3 până la 4 litri de apă sărată clocotită, neacoperită, 3 minute, apoi se scurge.
Gătiți slănina într-o tigaie grea de 10 inci la foc moderat, răsturnând ocazional, până când este crocantă.
Transferați slănina cu o lingură cu fante într-un castron mic și rezervați grăsimea de slănină într-un alt castron mic.
Adăugați 1/4 cană de bulion și 1/4 cană de apă în tigaie și aduceți la foc mic, răzuind orice bucăți maro.
Adăugați unt, sare, zahăr, un vârf de piper și varză de Bruxelles și fierbeți, acoperit, 4 minute.
Scoateți capacul și gătiți la foc moderat, amestecând ocazional, până când tot lichidul este evaporat și varza de Bruxelles este fragedă și maro aurie, cu aproximativ 8 minute mai mult. Se amestecă slănina și se ia de pe foc.
În timp ce varza de Bruxelles se rumeneste, se usucă scoicile și se condimentează cu sare și piper.
Încălziți uleiul cu 2 lingurițe de grăsime de slănină într-o tigaie grea de 12 inci la foc moderat până când este fierbinte, dar nu fumează, apoi prăjiți scoicile, întorcându-se o dată, până se rumenesc și tocmai fierte, 4 până la 6 minute în total.
Se transferă într-un platou ca gătit și se păstrează cald, acoperit lejer cu folie.
Se toarnă și se aruncă orice grăsime din tigaia folosită pentru a găti scoici.
Adăugați restul de 3/4 cană de bulion și fierbeți, amestecând și răzuind orice bucăți maro, 1 minut. Se amestecă amidonul de porumb în restul de 2 lingurițe de apă într-o cană, apoi se amestecă în sos împreună cu orice sucuri de scoici acumulate pe platou. Se fierbe la foc mic, amestecând, 1 minut, apoi se ia de pe foc și se amestecă sucul de lămâie și sarea și piperul după gust.
Serviți varza de Bruxelles acoperită cu scoici și sos.
Vin recomandat: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc și Pinot Noir sunt alegerile mele de top pentru scoici. Chardonnay și chenin blanc sunt chibrituri excelente pentru scoici la grătar sau prăjite. Dacă scoicile dvs. sunt asortate cu slănină sau alte mezeluri, încercați un pinot noir ușor răcit. Chardonnay de la A la Z cu un rating de 4,2 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 15 dolari pe sticlă.
![De la A La Z Chardonnay]()
De la A La Z Chardonnay
Chardonnay 2010 de la A la Z se deschide cu arome de flori albe, mandarină, tei, gutui, piatră umedă și minerale care se dezvoltă în continuare în nucșoară, miere, măr verde cu note de ghimbir. Un atac încărcat cu minerale este luminos, îmbucurător și intens. Palatul Mijlociu nuanțat continuă cu arome care oglindesc și amplifică aromele. Finisajul este lung, curat, crocant și suculent, cu arome de caprifoi, citrice și piatră umedă. Acest vin exemplifică clasicul Oregon steely Chardonnay. 2010 a fost o epocă excepțională pentru vinurile albe din Oregon și acest vin sofisticat condus de terroir nu face excepție; luminos, acidulat și intens pe care îl va livra în următorii 5 ani.