Saut Creveți Cu Sos De Oțet Balsamic Cu Unt
Saut creveți cu sos de oțet Balsamic saut este un fără gluten, primar, prietenos cu fodmap și pescatarian felul principal. Această rețetă servește 4 și costă 6,12 USD pe porție. O porție conține 714 calorii, 51G de proteine, și 49G de grăsime. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Un amestec de oțet balsamic, unt, creveți în coajă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 55%. Acest scor este solid. Încercați Saut piept de pui cu sos de oțet balsamic, Radicchio sotat cu miere și oțet Balsamic, și Saut Broccoli Raab Cu Oțet Balsamic pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Dacă folosiți creveți în coajă, curățați-i și devein(vezi cum se curăță și devein creveții). Dacă utilizați creveți curățați, dezghețați, săriți peste acest pas. Oricum ar fi, uscați bine creveții cu prosoape de hârtie și dați deoparte. Puneți o strecurătoare sau o strecurătoare mare într-un castron și puneți-o lângă gamă. Într-o tigaie mare setată la foc mare, topiți 1 Tbs. din unt. Când untul spumează, adăugați creveții și condimentați bine cu sare și piper. Se amestecă de mai multe ori pe măsură ce creveții gătesc-se pot rumeni ușor, ceea ce este bine. Se fac imediat ce sunt fierte și opace, 3 până la 5 minute; tăiați una în jumătate pentru a verifica.
Scoateți tigaia de pe foc; transferați creveții cu o lingură cu fante în strecurătoare. Acoperiți creveții ușor cu folie și lăsați-i deoparte pentru a se încălzi în timp ce faceți sosul.
Se toarnă toate, cu excepția a 1 sau 2 lingurițe. de lichid din tigaie. Puneți tigaia înapoi la foc mare și adăugați restul de 6 Tbs. unt, învârtind tigaia o dată sau de două ori până când untul devine maro deschis, aproximativ 2 minute. (Orice bucăți maro care s-au lipit de tigaie vor deveni și mai maronii, dar nu ar trebui să ardă.) Turnați imediat oțetul balsamic în tigaie și începeți să răzuiți bucățile maro. Continuați să răzuiți și să gătiți până când sosul se îngroașă oarecum și începe să apară ca glazura, aproximativ 2 minute. Sosul se va reduce la 1/2 cană. Opriți focul și amestecați creveții scursi (aruncați orice lichid acumulat în vas) pentru a-i acoperi ușor cu sosul și reîncălziți-i scurt fără a mai găti. Gustați și reglați condimentele, dacă este necesar.
Presărați ierburile proaspete și serviți imediat cu pene de lămâie, dacă doriți.
42, Grăsimi Mononesaturate
Evaluați această rețetă și vizualizați recenzii
6, Grăsimi Polinesaturate
Vin recomandat: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru creveți. Aceste vinuri albe crocante funcționează bine cu creveții pregătiți într-o varietate de moduri, indiferent dacă sunt la grătar, prăjiți sau în sos de usturoi. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti cu un rating de 4, 3 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 16 dolari pe sticlă.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 din 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio este de culoare galben strălucitor, cu arome înflorite pronunțate, cu o notă de condiment; cu corp mediu, cu o mineralitate bună și un finisaj precis.Se împerechează bine cu pește și crustacee, păsări de curte, carne albă ca aperitiv sau cu masa