Salată grecească de chiftele
Salata grecească de chiftele ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție conține 290 de calorii , 23 g de proteine și 14 g de grăsimi . Această rețetă servește 4 și costă 2,3 USD per porție. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți chipsuri pita, ceapă, iaurt grecesc și alte câteva ingrediente la îndemână, le puteți face. Doar câțiva oameni le-a plăcut foarte mult acest preparat mediteranean. Vă este adus de Foodnetwork. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 20 de minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 66% , care este solid. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Supă de Chifteluțe , Ciorbă de Chifteluță , și BahnMi Meatball Sub .
Instrucțiuni
Preîncălziți broilerul la maxim. Tapetați o tavă de copt cu ramă cu folie de aluminiu.
Pulsați 1/2 cană de chipsuri pita într-un robot de bucătărie până se măcina fin.
Transferați într-un castron mare și stropiți cu câte 1 lingură de oțet de vin roșu și ulei de măsline.
Tocați grosier una dintre jumătățile de ceapă și adăugați-o în robotul de bucătărie.
Se adauga 1/4 cana de menta si usturoiul si se preseaza pana se toaca foarte fin.
Adăugați acest amestec în bolul cu chipsurile pita măcinate și amestecați bine cu mâinile.
Adauga carnea de vita, scortisoara, 1/2 lingurita sare si 1/4 lingurita piper si amesteca usor cu mainile pana se omogenizeaza bine.
Umeziți-vă mâinile și formați amestecul în 24 de chiftele mici, folosind aproximativ 1 lingură pentru fiecare.
Așezați-vă pe foaia de copt pregătită, distanțați chiftelele la aproximativ 1 inch una de cealaltă.
Întindeți roșiile cu partea tăiată în sus într-un singur strat pe cealaltă parte a cratiței.
Se prăjesc până când chiftelele sunt aproape gătite și se rumenesc, iar roșiile sunt blistere, 4 până la 5 minute.
Se lasa sa se raceasca putin.
Combinați iaurtul, restul de 4 linguri de oțet de vin roșu și restul de 1 lingură de ulei de măsline pentru a face dressingul. Tăiați foarte subțire jumătatea de ceapă rămasă și adăugați-o într-un castron mare curat împreună cu salata verde, ardeiul gras și 1/4 cană de frunze de mentă rămase. Se amestecă cu dressing și 1/8 linguriță fiecare sare și piper. Acoperiți cu chiftelele, roșiile și restul de 1 cană chipsuri pita și serviți.