Salată de sfeclă și fenicul cu capere prăjite
Salata de sfeclă și fenicul cu capere prăjite ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 4. Pentru $1.9 pe portie, această rețetă acoperă 13% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 4G de proteine, 14g de grăsime, și un total de 231 calorii. 1 persoană a considerat că această rețetă este gustoasă și satisfăcătoare. Dacă aveți la îndemână sare, capere sărate, fenicul și alte câteva ingrediente, o puteți face. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, primar și întreg 30 dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 69%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare includ Salată De Sfeclă Cu Wasabi Și Capere Prăjite, Salată de portocale, sfeclă și fenicul, și Salată De Fenicul, Sfeclă Și Portocale.
Instrucțiuni
Așezați sfecla într-o tigaie pătrată de 8 inci.
Adăugați apă de 1/2 inch. Acoperiți cu folie și coaceți într-un cuptor obișnuit sau cu convecție 375 până când este fraged când este străpuns, 45 până la 60 de minute. Când este suficient de rece pentru a manipula, curățați sfecla și tăiați-o în pene; așezați într-un castron.
Între timp, într-o strecurătoare de sârmă fină sub apă curentă rece, clătiți bine caperele, apoi uscați-le cu prosoape de hârtie.
Se toarnă ulei de măsline într - o tigaie îngustă de 1 până la 1 1/2 litru la foc mediu-mare. Când uleiul strălucește, adăugați capere și prăjiți, agitând ușor tigaia ocazional, până când mugurii se desfășoară ușor și marginile devin maro pal și crocante, 30 de secunde până la 1 minut.
Se toarnă într-o strecurătoare fină peste o măsură de sticlă de 1 cană; transferați caperele pe prosoape de hârtie pentru a se scurge.
Măsurați 3 linguri de ulei rezervat într-un castron mic și amestecați oțetul și sarea după gust.
Se toarnă peste pene de sfeclă și se amestecă ușor pentru a acoperi.
Clătiți feniculul; tăiați și rezervați câteva dintre frunzele verzi cu pene. Tăiați și aruncați tulpinile, capătul rădăcinii și orice bucăți decolorate din cap.
Tăiați capul pe jumătate pe lungime, apoi tăiați jumătățile transversal în felii subțiri, în formă de semilună. Rezervați 1/4 cană de fenicul feliat; adăugați restul la sfeclă și amestecați pentru a acoperi.
Se amestecă feliile de fenicul rezervate cu uleiul de lingură rămas. Aranjați peste amestecul de sfeclă și presărați salata cu capere prăjite și frunze de fenicul tocate rezervate (Vezi notele).