Salată de scoici și mere cu sos de alune

Salata de scoici și mere cu sos de alune este un fel principal care servește 2. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 20g de proteine, 74G de grăsime, și un total de 822 calorii. Pentru $2.47 pe portie, această rețetă acoperă 30% necesarul zilnic de vitamine și minerale. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 35 minute. Nu mulți oameni au făcut această rețetă, iar 3 ar spune că a ajuns la fața locului. Un amestec de alune, ulei de rapiță, unt și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și pescatarian dieta. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 75%, care este solid. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Salată de scoici și spanac cu pansament cald, Salată de scoici curry cu sos de Mango, și Salată De Scoici Cu Sos Dulce De Chili De Vanilie.
Instrucțiuni
Pentru a face pansamentul, răsturnați alunele într-o tigaie, prăjiți-le până devin aurii, apoi transferați-le în vasul mic al unui robot de bucătărie. Whizz timp de 5-10 minute până când fac o pastă netedă, nucile vor începe să elibereze o parte din uleiul lor, iar pasta ar trebui să arate ca untul de arahide neted.
Adăugați oțetul, siropul de arțar, condimentați și amestecați pentru a combina. Cu motorul pornit, turnați 150 ml apă și continuați să amestecați până la omogenizare. Poate fi păstrat la frigider până la 1 săptămână.
Tăiați mărul în bețe de chibrit foarte fine folosind o mandolină sau un cuțit ascuțit. Aruncați puțin din sucul de lămâie în timp ce mergeți pentru a împiedica mărul să se rumenească.
Puneți alunele într-un vas puțin adânc.
Încălziți untul într-o tigaie până se spumează și se rumenesc nuca.
Adăugați scoicile și gătiți timp de 1 min pe fiecare parte, sau după bunul plac, condimentând în timp ce gătesc.
Scoateți din tigaie și rulați fiecare scoică în alune. Dacă gătiți pentru un număr mai mare, gătiți scoicile în loturi, astfel încât să nu supraaglomerați tigaia.
Pentru a servi, puneți o lingură de sos de alune în centrul fiecărei farfurii; folosiți partea din spate a lingurii pentru a întinde ușor pansamentul. Aruncați năsturelul în sucul de lămâie și uleiul rămas, condimentați și așezați o grămadă în centrul fiecărui dollop de pansament. Aranjați scoicile în jurul năsturelului și așezați grămezi de măr între fiecare scoică.
Stropiți cu puțin ulei și serviți imediat.
Vin recomandat: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner și Sauvignon Blanc sunt alegerile mele de top pentru salată. Sauvignon Blanc și Gruner Veltliner au ambele note herby care completează salatele cu suficient acid pentru a se potrivi cu vinaigrette de tartă, în timp ce un Chardonnay poate fi o alegere bună pentru sosurile cremoase de salată. Ai putea încerca Trentadue la Storia Chardonnay. Recenzenților le place destul de mult cu un rating de 4,3 din 5 stele și un preț de aproximativ 20 de dolari pe sticlă.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
Chardonnay 2014, Coasta Sonoma, este tipic pentru soiul cu arome de mere, piersici albe și citrice. Cu mai mult timp în sticlă arome nuanțate de nucșoară, pâine prăjită ușoară și vanilie vin să se joace împreună cu sugestia de ananas și lămâi coapte Meyer. Senzația gurii este clară și restrânsă, cu mineralitate clară și puritate a fructelor. Bogat, elegant și frumos echilibrat.