Salată de cartofi cu mazăre și mentă
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați salata de cartofi cu mazăre și mentă. Pentru $1.84 pe portie, această rețetă acoperă 20% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten are 294 calorii, 10g de proteine, și 9g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 6. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Este perfect pentru Al Patrulea Iulie. Un amestec de șalotă, smântână, sare kosher și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 50 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 67%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Salată de cartofi cu mentă și mazăre, Salată Bulgur Cu Lămâie, Mazăre Și Mentă, și Salată de orez Basmati cu mazăre, mentă și lămâie.
Instrucțiuni
Așezați cartofii într-o oală mare umplută cu apă puternic sărată și aduceți la fierbere la foc mare. Odată ce apa fierbe, reduceți focul la mediu și fierbeți până când un cuțit poate fi introdus cu ușurință în cartofi, aproximativ 10 până la 15 minute.
Scurgeți cartofii și lăsați-i deoparte până se răcește suficient pentru a se descurca.Între timp, gătiți slănina într-o tigaie mare sau tigaie din fontă până se rumenesc bine și crocante, aproximativ 10 minute. Folosind o lingură cu fante, transferați slănina pe o farfurie căptușită cu un prosop de hârtie.Întoarceți tigaia, cu grăsimea de slănină, la foc mediu și adăugați șalota. Condimentează generos cu sare și piper și gătește până se înmoaie, aproximativ 3 minute.
Adăugați mazărea și gătiți până se înmoaie, aproximativ 3 până la 4 minute.
Scoateți de pe foc și transferați amestecul de șalotă-mazăre într-un castron mare pentru a se răci. Odată ce cartofii s-au răcit, tăiați-i în zaruri mari și adăugați-i în amestecul de mazăre.
Adăugați smântâna, menta, smântâna grea și slănina rezervată și pliați până când cartofii sunt bine acoperiți. Gustați și condimentați cu sare și piper după cum este necesar.
Se servește la temperatura camerei sau, dacă se face în avans, se pune la frigider. Când este gata de servit, aduceți la temperatura camerei și pliați câteva linguri suplimentare de smântână.