Salată caldă de dovlecei și rachete cu vinetă de usturoi

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnitură, așa că încercați salata caldă de dovlecei și rachete cu vinaigretă de usturoi. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, lacto ovo vegetariană și primară are 235 calorii, 5g de proteine, și 14g de grăsime pe porție. Pentru $1.06 pe portie, această rețetă acoperă 16% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 35 minute. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Această rețetă este plăcută de 21 de gurmanzi și bucătari. Dacă aveți la îndemână oțet de vin, ulei de măsline, rachetă și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 95%, ceea ce este extraordinar. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Salată prăjită de dovlecei de nucă cu vinetă caldă de cidru, Salată prăjită de dovlecei de nucă cu vinetă caldă de cidru, și Salată caldă de dovlecei de linte și ghindă cu vinetă de iaurt.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 200C / 180C ventilator / gaz
Feliați dovleceii în bucăți de 3 cm.
Așezați pe o tavă mare, unsă și stropiți cu 1 lingură de ulei. Condimentați bine și prăjiți timp de 25 de minute sau până devin aurii.
În timp ce dovleceii se prăjesc, faceți vinaigreta.
Încălziți uleiul rămas într-o tigaie mică.
Adăugați usturoiul, menținând focul scăzut și gătiți până devine auriu.
Se ia de pe foc și se adaugă oțetul și mierea. Reveniți la foc timp de 1 min, amestecând până când vinaigreta devine siropoasă, apoi lăsați-o deoparte.
Pentru a servi, aranjați racheta și mozzarella pe 4 farfurii.
Adăugați mentă în vinetă. Împărțiți dovleceii între farfurii și stropiți cu vinaigreta.