Rozmarin Măsline Focaccia
Rețeta Focaccia cu măsline și rozmarin se poate face în aproximativ 1 oră. Pentru 13 cenți per porție, primești o pâine care servește 16. O porție conține 130 de calorii, 3 g de proteine și 4 g de grăsime. Această rețetă de la Taste of Home necesită drojdie activă, sare, făină și făină de porumb. Această rețetă este tipică bucătăriei mediteraneene. Această rețetă este plăcută de 1 bucătari și bucătari. În general, această rețetă câștigă un scor bun cu lingură de 41%. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Focaccia cu măsline și rozmarin, Focaccia cu măsline și rozmarin Kalamatan și Focaccia cu rozmarin și ulei de măsline.
Instrucțiuni
Într-un castron mare, combinați făina, drojdia, zahărul, 1/2 linguriță de rozmarin, sare și piper. Se amestecă apă caldă și 2 linguri de ulei. Se rastoarna pe o suprafata usor infainata; framanta 3 minute.
Adăugați măsline și rozmarinul rămas; framanta inca 1 minut.
Se pune intr-un vas uns cu unt, intorcand o data pentru a unge blatul. Acoperiți și lăsați să crească până se dublează, aproximativ 45 de minute.
Tăiați aluatul cu pumnul și împărțiți-l în jumătate. Acoperiți și lăsați să se odihnească 5 minute.
Se presară făină de porumb pe foi de copt unse.
Rulați fiecare bucată de aluat într-un format de 10 inchi. cerc; așezați pe foi de copt. Acoperiți și lăsați să crească până se dublează, aproximativ 30 de minute. Cu vârful degetelor, faceți mai multe gropițe deasupra aluatului.
Ungeți aluatul cu uleiul rămas.
Se presară cu brânză și piper și rozmarin suplimentar.
Coaceți la 375° timp de 25-30 de minute sau până când se rumenesc.
Vin recomandat: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Focaccia funcționează foarte bine cu Chianti, Verdicchio și Trebbiano. Italienii știu mâncarea și ei știu vinul. Trebbiano și Verdicchio sunt vinuri albe italiene care se potrivesc bine cu peștele și carnea albă, în timp ce Chianti este un roșu italian grozav pentru mâncăruri mai grele și mai îndrăznețe. Ai putea încerca Cipriani Prosecco. Recenzorilor le place destul de mult cu un rating de 4,9 din 5 stele și un preț de aproximativ 19 de dolari pe sticlă.
![Cipriani Prosecco]()
Cipriani Prosecco
Cipriani Bellini este cocktailul de renume mondial făcut cu pulpă de piersici albă și vin spumant brut. A fost inventat în 1948 de Giuseppe Cipriani de la Harry's Bar din Veneția și este servit în fiecare locație Cipriani din lume. O modalitate grozavă de a începe orice petrecere sau de a avea cu Brunch de duminică! Cipriani Bellini prezintă arome elegante, proaspete și fructate, cu o dulceață echilibrată și bule parfumate. Perfect oricând, grozav ca aperitiv.