Risotto verde cu fasole Fava
Risotto verde cu fasole Fava este un fără gluten rețetă cu 4 porții. O porție conține 376 calorii, 11g de proteine, și 11g de grăsime. Pentru $1.73 pe portie, această rețetă acoperă 14% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și ridicați ceapă, unt, fasole Fava fără coajă și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Funcționează bine ca garnitură mediteraneană. Este adus la tine de Allrecipes. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. Cu o lingură scor de 40%, acest fel de mâncare nu este atât de grozav. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Farro Risotto cu sparanghel și Rețetă de fasole Fava, Tagine de fasole Fava, fasole verde și inimi de anghinare, și Risotto de legume de primăvară cu sparanghel, dovlecei, fasole Fava, mazăre Snap și Moreluri.
Instrucțiuni
Aduceți la fierbere o oală mare cu apă sărată. Între timp, scoateți favele și aruncați păstăile. Se fierbe favasul timp de 4 minute, se strecoară și apoi se scufundă imediat în apă cu gheață.
Lăsați să se răcească timp de 2 minute, apoi străpungeți favele și stoarceți-le din piele. Separați 3/4 din favas și piure într-un robot de bucătărie.
Într-o cratiță mare separată, aduceți bulionul la foc mic și păstrați-l fierbinte. Între timp, într-o altă cratiță mare la foc mediu, topiți 1,5 linguri de unt și adăugați ceapa. Reduceți focul la minim și gătiți timp de aproximativ 5 minute; nu rumeniti ceapa.
Adăugați orezul și gătiți, amestecând, timp de 2 minute.
Adăugați vinul, creșteți focul la mediu și amestecați constant. Când vinul a fost absorbit, adăugați puțin din bulionul fierbinte. Odată ce stocul este absorbit, adăugați puțin mai mult; repetați acest proces, amestecând continuu, până când orezul este fiert.
La orezul fiert adăugați favasurile curățate, restul de 1,5 linguri de unt, restul de favas și brânza. Gatiti la foc mediu, amestecand, pana cand untul si branza se topesc si piureul se incorporeaza uniform. Se condimentează cu sare.
Vin recomandat: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Italiana funcționează foarte bine cu Chianti, Trebbiano și Verdicchio. Italienii știu mâncare și știu vin. Trebbiano și Verdicchio sunt vinuri albe italiene care se potrivesc bine cu pește și carne albă, în timp ce Chianti este un roșu Italian excelent pentru mâncăruri mai grele și mai îndrăznețe. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione cu un rating de 4,5 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 85 de dolari pe sticlă.
![Chianti Classico Gran Selezione]()
Chianti Classico Gran Selezione
Culoare rubinie strălucitoare și concentrație uimitoare de parfumuri. Notele sale eterice fructate, înflorite și balsamice lovesc pentru eleganța lor proaspătă. Note de cireș, vișine, cireș negru, cireș morello, violet, mentă, anason, scorțișoară. Toată splendoarea sa este exprimată în palat cu un echilibru extraordinar între concentrația de aciditate și eleganță. Notele tipice de fructe roșii extinse de taninurile dulci și senzațiile minerale revin. Curat, elegant, persistent și delicat.