Risotto de salvie cu Mozzarella proaspătă și Prosciutto

Risotto de salvie cu Mozzarellan proaspăt și Prosciutto ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Pentru $2.12 pe portie, această rețetă acoperă 15% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 4 porții cu 388 calorii, 12g de proteine, și 10g de grăsime fiecare. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. Această rețetă este tipică bucătăriei mediteraneene. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Un amestec de vin, piper, unt și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a consuma orezul arborio, puteți urma acest fel principal cu Budinca De Orez Cu Ciocolata ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 40%. Acest scor nu este atât de remarcabil. Încercați Risotto de fasole Fava cu Mozzarellan proaspăt și Prosciutto, Crochete Risotto cu Mozzarella și Prosciutto, și Risotto de pere cu Prosciutto și frunze de salvie prăjite pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aduceți bulionul la foc mic într-o cratiță medie (nu fierbeți). Păstrați cald la foc mic.
Topiți untul într-o tigaie medie la foc mediu.
Adăugați prazul și usturoiul; gatiti 3 minute, amestecand frecvent.
Adăugați orez și 1/4 linguriță sare; gatiti 1 minut, amestecand continuu. Se amestecă vinul; gatiti 2 minute sau pana cand lichidul este aproape absorbit, amestecand constant.
Adăugați bulion, 1/2 cană la un moment dat, amestecând frecvent până când fiecare porție de bulion este absorbită înainte de a adăuga următoarea (aproximativ 20 de minute în total). Se amestecă salvie tocată și se gătește 2 minute.
Se ia de pe foc; se amestecă mozzarella. Lingură 1 cană risotto în fiecare din cele 4 boluri; acoperiți fiecare porție cu aproximativ 1 1/2 linguri de prosciutto.
Se presară cu piper negru.
Garnisiți cu crenguțe de salvie, dacă doriți.