Risotto de fenicul și lămâie
Risotto de fenicul și lămâie este o garnitură care servește 2. O porție conține 498 calorii, 11g de proteine, și 10g de grăsime. Pentru $3.72 pe portie, această rețetă acoperă 18% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de cățel de usturoi, vin, bulion de legume și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și pescatarian dieta. 356 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 35 minute. Această rețetă este tipică bucătăriei mediteraneene. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular solid de 62%. Rețete similare sunt Risotto Cu Lămâie Și Fenicul, somon cu fenicul și risotto de lămâie, și Risotto De Fenicul Caramelizat.
Instrucțiuni
Se toacă orice frunze de fenicul cu frunze verzi și se lasă deoparte.
Tăiați blatul de fenicul asemănător tulpinii, îndepărtați straturile exterioare și tocați-le bine pe ambele.
Încălziți 1 lingură de unt într-o tigaie și gătiți ceapa, usturoiul și feniculul tocat până se înmoaie, dar nu sunt colorate.
Adăugați orezul și amestecați timp de 1 min.
Se toarnă peste cea mai mare parte a vinului și se fierbe până se evaporă.
Adăugați 500 ml de stoc fierbinte, câte o lingură la un moment dat, amestecând între fiecare adăugare până când este absorbit.
Între timp, feliați feniculul rămas și prăjiți-l în buton de unt până se rumenesc.
Adăugați stocul rămas și vinul și gătiți până se înmoaie.
Când orezul este gătit, amestecați coaja, parmezanul și unele condimente. Scoateți focul și lăsați-l deoparte, acoperit, timp de 2 minute.
Se servește în boluri, acoperite cu frunze de fenicul și fenicul fiert, amestecând creveții dacă se utilizează.
Vin recomandat: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Risotto funcționează foarte bine cu Chianti, Trebbiano și Verdicchio. Italienii știu mâncare și știu vin. Trebbiano și Verdicchio sunt vinuri albe italiene care se potrivesc bine cu pește și carne albă, în timp ce Chianti este un roșu Italian excelent pentru mâncăruri mai grele și mai îndrăznețe. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione cu un rating de 4, 6 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 60 de dolari pe sticlă.
![Antinori Badia a Passignano Chianti Classico Gran Selezione]()
Antinori Badia a Passignano Chianti Classico Gran Selezione
De culoare roșu rubiniu intens, vinul prezintă arome atât de fructe, cât și senzațiile tipice de stejar, care fuzionează armonios și oferă, de asemenea, note balsamice și grafit pe nas. Gustul este bogat, cu taninuri suple și echilibrate, împreună cu prospețimea vibrantă tipică Sangiovese. Finisajul și postgustul sunt de persistență notabilă și repetă notele de fructe de pădure simțite mai întâi pe nas.