Risotto de creveți cu lămâie și mazăre
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați risotto cu creveți și mazăre. Această rețetă fără gluten și pescatarian servește 4 și costă $5.22 pe portie. O porție conține 716 calorii, 36g de proteine, și 25g de grăsime. Această rețetă este plăcută de 208 de gurmanzi și bucătari. Mai multor oameni le-a plăcut foarte mult acest fel de mâncare mediteraneană. Dacă aveți la îndemână unt, ulei de măsline, mazăre și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 35 minute. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 84%, ceea ce este uimitor. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Paste cu creveți cu lămâie, Lemony creveți & oală de orez chorizo, și Bruschetta de creveți cu salată de fenicul lemony.
Instrucțiuni
Curățați creveții, păstrând capetele și cojile.
Încălziți 1 lingură de ulei de măsline într-o cratiță mare și prăjiți cojile și capetele de creveți cu ardeiul iute feliat până când s-au prăjit și și-au schimbat culoarea.
Se toarnă bulionul și se aduce la fierbere, apoi se reduce la foc mic.
Aduceți stocul la fierbere și păstrați-l la foc mic. Într-o tigaie separată, topiți jumătate de unt la foc mediu. Se amestecă ceapa și se transpiră ușor timp de 8-10 minute până se înmoaie, dar nu se colorează, amestecând ocazional. Se amestecă orezul în ceapă până se acoperă complet în unt, apoi se amestecă continuu până când orezul este strălucitor și marginile bobului încep să pară transparente.
Se toarnă vinul și se fierbe până se evaporă complet.
Adăugați stocul, câte o lingură la un moment dat, amestecând cu fiecare adăugare până la absorbție. Se amestecă prin creveți și mazăre. Continuați să adăugați stoc un ladleful la un moment dat și amestecând orezul la foc mic timp de 25-30 de minute, până când orezul este gătit al dente (cu o mușcătură ușor fermă, amidonată la mijloc). Risotto-ul trebuie să fie cremos și ușor supos. Când trageți o lingură de lemn prin ea, ar trebui să existe o trezire care să țină câteva momente, dar nu mai mult. Gatiti pana cand crevetii isi schimba culoarea. Se amestecă ardeiul iute tocat, sucul de lămâie și uleiul de măsline rămas.
Lăsați risotto-ul să se odihnească câteva minute, apoi serviți, acoperit cu coaja de lămâie.
Vin recomandat: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano și Verdicchio sunt alegeri excelente pentru Risotto. Italienii știu mâncare și știu vin. Trebbiano și Verdicchio sunt vinuri albe italiene care se potrivesc bine cu pește și carne albă, în timp ce Chianti este un roșu Italian excelent pentru mâncăruri mai grele și mai îndrăznețe. Un vin pe care l-ați putea încerca este Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Are 4,8 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 40 de dolari.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Născut în podgoria "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 metri a.s.l.) din care în 1962, și-a luat numele: este primul Chianti Classico Cru. Fabricat din 90% Sangiovese și din 7% Canaiolo și 3% Colorino, îmbătrânește timp de 20 de luni în butoaie de stejar francez. Astăzi reprezintă cel mai prestigios produs al companiei, apreciat în întreaga lume. Este produs numai în cele mai bune recolte. Compania a ales să păstreze o cantitate considerabilă de sticle din acest vin în pivniță fiind arhivele permanente, capabile să spună istoria Castello di Monsanto