Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați risotto cu creveți și mazăre. Această rețetă fără gluten și pescatarian servește 4 și costă $5.22 pe portie. O porție conține 716 calorii, 36g de proteine, și 25g de grăsime. Această rețetă este plăcută de 208 de gurmanzi și bucătari. Mai multor oameni le-a plăcut foarte mult acest fel de mâncare mediteraneană. Dacă aveți la îndemână unt, ulei de măsline, mazăre și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 35 minute. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 84%, ceea ce este uimitor. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Paste cu creveți cu lămâie, Lemony creveți & oală de orez chorizo, și Bruschetta de creveți cu salată de fenicul lemony.
Instrucțiuni
1
Curățați creveții, păstrând capetele și cojile.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 Lingurițe De Pastă Thailandeză De Chili Roșu
(recomandat: Sos A1)
2
Încălziți 1 lingură de ulei de măsline într-o cratiță mare și prăjiți cojile și capetele de creveți cu ardeiul iute feliat până când s-au prăjit și și-au schimbat culoarea.
Ingrediente de care veți avea nevoie
3 Linguri De Parmezan Proaspăt Ras, Plus Coaja (opțional)
6 Roșii De Pădure, Curățate De Coajă și Tocate
(recomandat: Sos A1)
2 Lingurițe De Pastă Thailandeză De Chili Roșu
Echipamente pe care le vei folosi
20 De Căpșuni Proaspete, Fără Coajă
3
Se toarnă bulionul și se aduce la fierbere, apoi se reduce la foc mic.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Dovlecei Fierți La Abur Sau Ușor Sotați, Pentru Servire
4
Aduceți stocul la fierbere și păstrați-l la foc mic. Într-o tigaie separată, topiți jumătate de unt la foc mediu. Se amestecă ceapa și se transpiră ușor timp de 8-10 minute până se înmoaie, dar nu se colorează, amestecând ocazional. Se amestecă orezul în ceapă până se acoperă complet în unt, apoi se amestecă continuu până când orezul este strălucitor și marginile bobului încep să pară transparente.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 Căni De Nuci Pecan Tocate, Opțional
Tortilla Proaspete Din Făină, Pentru Servire
Cârnați De Arțar De 1 Kg, în Vrac Sau Scos Din Carcasa De Legătură Mare
Dovlecei Fierți La Abur Sau Ușor Sotați, Pentru Servire
Fiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si Piper
Echipamente pe care le vei folosi
Creveți Sotați, Decojiți
5
Se toarnă vinul și se fierbe până se evaporă complet.
Ingrediente de care veți avea nevoie
(se Poate înlocui Supa De Pui Sau De Legume)
6
Adăugați stocul, câte o lingură la un moment dat, amestecând cu fiecare adăugare până la absorbție. Se amestecă prin creveți și mazăre. Continuați să adăugați stoc un ladleful la un moment dat și amestecând orezul la foc mic timp de 25-30 de minute, până când orezul este gătit al dente (cu o mușcătură ușor fermă, amidonată la mijloc). Risotto-ul trebuie să fie cremos și ușor supos. Când trageți o lingură de lemn prin ea, ar trebui să existe o trezire care să țină câteva momente, dar nu mai mult. Gatiti pana cand crevetii isi schimba culoarea. Se amestecă ardeiul iute tocat, sucul de lămâie și uleiul de măsline rămas.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Creveți, Cu Coadă, Fără Cochilii, Fără Vene
3 Linguri De Parmezan Proaspăt Ras, Plus Coaja (opțional)
6 Roșii De Pădure, Curățate De Coajă și Tocate
2 Lingurițe De Pastă Thailandeză De Chili Roșu
Dovlecei Fierți La Abur Sau Ușor Sotați, Pentru Servire
Chianti, Trebbiano și Verdicchio sunt alegeri excelente pentru Risotto. Italienii știu mâncare și știu vin. Trebbiano și Verdicchio sunt vinuri albe italiene care se potrivesc bine cu pește și carne albă, în timp ce Chianti este un roșu Italian excelent pentru mâncăruri mai grele și mai îndrăznețe. Un vin pe care l-ați putea încerca este Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Are 4,8 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 40 de dolari.