Risotto Cu Bacon
Risotto Bacon ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă fără gluten servește 4 și costă $2.54 pe portie. O porție conține 698 calorii, 22g de proteine, și 34G de grăsime. Această rețetă este plăcută de 4626 de gurmanzi și bucătari. Multor oameni le-a plăcut foarte mult acest fel de mâncare mediteraneană. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este adus la tine de Allrecipes. Un amestec de orez arborio, bulion de pui, unt și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 74%, ceea ce este destul de bun. Rețete similare includ Risotto Cu Bacon, Risotto cu mazăre și slănină, și Risotto de Pean și slănină.
Instrucțiuni
Gatiti si amestecati slanina taiata cubulete intr-o tigaie mare la foc mediu pana se rumeneste, aproximativ 10 minute.
Scurgeți slănina și rezervați.
Aduceți bulionul de pui la fiert într-o cratiță la foc mare; reduceți focul la minim pentru a menține bulionul de pui fierbinte.
Încălziți 2 linguri de unt într-o cratiță mare, cu fundul greu, la foc mediu-mare.
Adăugați ceapa și usturoiul; gătiți și amestecați până când ceapa începe să se rumenească la margini, aproximativ 2 minute.
Se toarnă orezul și se amestecă până când orezul este acoperit cu unt și a început să se prăjească, 2 până la 3 minute. Reduceți căldura la mediu; amestecați o treime din bulionul de pui fierbinte și continuați să amestecați până când orezul a absorbit lichidul și a devenit cremos. Repetați acest proces încă de două ori, amestecând constant. Amestecarea în bulion ar trebui să dureze 15 până la 20 de minute în total. Când ați terminat, orezul ar trebui să fie fraged, dar ușor ferm.
Scoateți risotto-ul de pe foc și amestecați restul de 2 linguri de unt, parmezanul și slănina rezervată. Condimentează după gust cu sare și piper înainte de servire.