Risotto cremos de sfeclă roșie
Risotto cremos de sfeclă roșie durează aproximativ 1 oră și 15 minute de la început până la sfârșit. Această rețetă servește 4 și costă 2,54 USD pe porție. O porție conține 453 calorii, 7g de proteine, și 14g de grăsime. 890 de oameni s-au bucurat că au încercat această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați mărar, ceapă, buton de unt și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Multor oameni le-a plăcut foarte mult acest hor d ' oeuvre. Este o buget prietenos rețetă pentru fanii mâncării mediteraneene. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular bun de 58%. Rețete similare sunt Risotto De Sfeclă Roșie, Curry cremos de sfeclă roșie, și Salată de macrou afumat și sfeclă roșie cu sos cremos de hrean.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 180C / ventilator 160C / gaz
Curățați și tăiați sfecla roșie (folosiți mănuși de bucătărie dacă nu doriți ca mâinile să se păteze) și tăiați-le în pene mari.
Așezați pe o foaie mare de folie pe o foaie de copt. Aruncați cu 1 lingură de ulei de măsline, condimentați, apoi gătiți timp de 1 oră până când sfecla este moale.
Între timp, încălziți uleiul de măsline rămas cu untul într-o tigaie rezistentă la cuptor cu capac. Sfat în ceapă și usturoi, apoi gătiți timp de 3-5 minute până la translucid. Se amestecă orezul până se acoperă bine cu untul și uleiul.
Se toarnă peste vinul alb, apoi se lasă amestecul să se baloneze timp de 5 minute.
Se amestecă bine, apoi se toarnă peste stoc. Se amestecă din nou, se acoperă și se introduce în cuptor. Gatiti 15 minute pana cand orezul este moale.
Scoateți sfecla roșie din cuptor. Whizz de ei pentru a face un pur, apoi se taie restul în bucăți mici. Se amestecă cea mai mare parte a parmezanului, sfecla roșie pură și tocată prin risotto, apoi se servește cu niște cremă acrită dolloped peste și mărarul și parmezanul suplimentar împrăștiate deasupra.
Vin recomandat: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Risotto funcționează foarte bine cu Chianti, Trebbiano și Verdicchio. Italienii știu mâncare și știu vin. Trebbiano și Verdicchio sunt vinuri albe italiene care se potrivesc bine cu pește și carne albă, în timp ce Chianti este un roșu Italian excelent pentru mâncăruri mai grele și mai îndrăznețe. Un vin pe care l-ai putea încerca este Castellani Chianti Annata. Are 4,6 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 14 dolari.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Culoare roșie rubinie strălucitoare. Nasul este intens și fructat, cu un parfum violet și o ușoară notă de cireșe și coacăze roșii. Palatul este uscat și echilibrat, ușor tanic, care se transformă în catifelare catifelată.Se asortează bine cu paste delicioase cu mâncăruri picante cu paste. Ideal cu fripturi, fripturi și vițel la grătar.Amestec: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo